Martina Herak po treći će puta kolekciju za nadolazeću sezonu predstaviti na Fashion weeku u britanskoj metropoli i to 18. veljače. Martina već tri godine, naime, surađuje s londonskom agencijom OFS koja je primijetila njezin rad na jednom stranom modnom portalu i uputila joj poziv za dolazak na Tjedan mode

martina herak london fashion week 2017

Dizajnerica čiji su pomaknuti krojevi i igra materijalima sada već zaštitni znak, ovoga je puta u svoje kreacije unijela dašak skulpturalnosti, suprotstavljajući krute, prirodne i umjetne materijale s onima prozračnima. Drapiranje i svojevrsna trodimenzionalnost koja se susreće s ležernim, crno i sivo, zaigrano i ozbiljno, asimetrija i ravni rezovi, dizajnerica u svoje kreacije unosi igru modeliranjem i manipuliranjem tkaninama.

martina herak london fashion week 2017

martina herak london fashion week 2017

„Velika mi je čast predstaviti svoj dizajn na ovom prestižnom modnom događanju i hvala agenciji OFS koja mi je i ove sezone dala mogućnost i povjerenje. Pripreme za reviju kreću već sredinom siječnja; od slanja lookbook-a, editorijala, popisa gostiju, pa sve do fotografiranja vješalica i zaštitnih futrola u kojima ćemo donijeti odjeću. Organizatori su vrlo pedantni i profesionalni, a posebno me i ove sezone veseli druženje sa stranim kolegama i bloggerima. Cijeli proces prije same revije ide kao „po traci.“ Ondje doista vrijedi pravilo „red, rad i disciplina,“ nema praznog hoda, ispijanja kava i kašnjenja revije. Točno se zna zbog čega smo ondje.“, ističe Martina.

martina herak london fashion week 2017

martina herak london fashion week 2017

Uvertira u kolekciju za londonski Tjedan mode bila je mini-kolekcija „MademoiselleBell(e)“ koja se sastoji od unikatnih asimetričnih haljina od satena i mikrofibre. Mini-kolekciju dizajnerica je predstavila u studenom prošle godine.

martina herak london fashion week 2017

Fotografija i obrada: Tomislav Valent
Grafičko oblikovanje: Irena Andreić
Model: Lucija Nićeno
MUA: Sanja Hrstić Kuterovac

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.