Šarolika, živopisna, vibrantna, bogatog kulturnog života, povijesti i gastronomije, Barcelona posjeduje neki poseban lepršavi šarm kojemu je nemoguće odoljeti. Tome uvelike doprinosi i fascinantna arhitektura, po kojoj se ovaj grad ističe, a koja je oduvijek inspirirala njegove brojne posjetitelje

hero4heroes

Upravo ondje, inspiraciju za novu kolekciju proljeće/ljeto 2017. brenda Hero4Heroes pronašla je i riječka modna dizajnerica Marijana Hero, nadahnuta radom proslavljenog arhitekta iz razdoblja art nouveaua - Antonija Gaudija, koji je na potpuno inovativan način kombinirao neogotičke strukture s elementima maurske i orijentalne umjetnosti, stvarajući tako neponovljivu arhitekturu prožetu nadahnutim poimanjem prirode.

hero4heroes

"Čim sam kročila u Park Güell, na prvi opip njegovih savršeno amorfnih kreacija, znala sam da će jedna od mojih budućih kolekcija biti inspirirana upravo radom tog genija.," pojašnjava dizajnerica.

hero4heroes

U kolekciji prevladavaju šarene muslin haljine s printom, inspirirane vitrajima katalonskog arhitekta te unikatne šljokičaste haljine, s dezenom posebno izrađenim po skici dizajnerice. Zašto baš šljokice? „Šljokice najbolje dočaravaju male keramičke pločice od kojih su sačinjeni mozaici boja i oblika koje pronalazimo na gotovo svakom Gaudijevom djelu.“

hero4heroes

Kolekcija također donosi i plisirane večernje haljine, jer upravo plise najbolje utjelovljuje rebrastu teksturu na stupovima i stepenicama Parka Güell, kao i na pročelju zgrada, poput vinskog podruma i kapelice te na svodu potkrovlja La Pedrere. Zlatne majice inspirirane su Gaudijevim kreacijama od kovanog željeza, dok šljokice djeluju poput keramičkog mozaika Case Batllo, La Pedrere te serpentina Parka Güell. Kao spoj izmedu plisea i šljokica, odnosno boja i nepravilnih linija, dizajnerica koristi metalik zlatnu i srebrnu.

hero4heroes

Priču o kolekciji, dizajnerica je zaokružila sljedećim riječima: "Barcelona ima poseban miris; miris mora, voća te miris Gaudija, koji izvire iz svake ulice, građevine, pločice. Obožavam miris Barcelone."

Kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2017. snimljena je objektivom renomiranog fotografa Franje Matkovića, koji je savršeno spojio živopisne boje i teksturu haljina sa zanimljivim interijerom hotela Miramar u Opatiji.

hero4heroes

Models: Dora Sabljić (MyGuys models), Manuela Fabac (Fox models Hrvatska)
Make Up: Dajana Pajkić
Hair: Mijo Majhen
Photo: Franjo Matković

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.