Najartikuliraniju i najzreliju mini kolekciju od 6 modela prikazao je Matija Čop, koji je zadobio najviše ocjene međunarodnog stručnog žirija (sastavljenog od cijenjenih modnih znalaca iz prestižnih svjetskih modnih institucija) te najviše ocjene domaćeg novinarskog žirija

matija čop, 6. modni ormar

Ove me godine zapala lijepa i ne tako laka zadaća da budem članica novinarskog žirija na jedinom strukovnom modnom natjecanju u zemlji - Modnom ormaru - koji cijeli mjesec studeni obogaćuje nizom modnih i umjetničkih aktivnosti. Kažem lijepa i ne tako laka zadaća jer je doista izazovno i uzbudljivo biti na izvoru domaće mode i svojim glasom barem malo utjecati na njen tok; a opet, s druge strane, uvijek je nezahvalno procjenjivati tuđi rad, trud, talent... Mladi dizajneri koji izlaze sa zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta u većini su slučajeva zanimljive modno-umjetničke osobnosti s inventivnim modnim vizijama.

Ove su godine u sklopu natjecateljskog dijela na Modnom ormaru svoje revije pokazali: Kristina Ivković, Mario Vijačkić, Margareta Tilošanec, Marina Bogdanić, Sanja Švraka, Matilda Sporiš, Morana Krklec, Iva Šimunović, Ruška Miljak, Jelena Holec i Ines Košmerl, Marko Petrić i Antonio Mohenski, Valinea Vinger i Patrik Dolenc, Tomislav Kliškinić te Matija Čop.

Najartikuliraniju i najzreliju mini kolekciju od 6 modela prikazao je Matija Čop, koji je zadobio najviše ocjene međunarodnog stručnog žirija (sastavljenog od cijenjenih modnih znalaca iz prestižnih svjetskih modnih institucija) te najviše ocjene domaćeg novinarskog žirija. Matija je svojom zaokruženom idejom, jasnom koncepcijom i profinjenom estetikom suvereno pobijedio na 6. Modnom ormaru. Njegova mini-kolekcija sastoji se od 6 haljina boje leda, napravljenih od ekološki prihvatljivog materijala - impregniranog poliestera. Način na koji se Matija poigrao krojem/oblikom je vrlo interesantan - decentna voluminoznost i dinamika donjeg dijela haljina u kontrastu je sa sasvim jednostavnim i bazičnim gornjim dijelom. Skulpturalnost je prisutna, ali ona ne negira utilitarni moment, niti ne briše ženstvenost.

Mladi dizajner koji je završio i poznatu talijansku dizajnersku školu Callegari, svojim je modele učinio intrigantnima i kroz zanimljivu obuću - visoke potplate od drveta s vezovima boje leda (poput haljina), upotpunile su njegovu kolekciju i učinile je dodatno vizualno efektnom.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.