Inspirirana jednim od najraskošnijih pravaca u umjetnosti povijesti, barokom dizajnerica Ivona Glavaš predstavila je svoju jesensku kolekciju

anovi jesen 2017

Odlika ovog stila je prvenstveno beskrajna sloboda kombiniranja i poigravanja uz dozu umjerenosti koju je dizajnerica primijenila na novoj Anovi kolekciji, koja donosi osam haljina i dva odijela, a sve kreacije nose francuska imena.

anovi jesen 2017

Naglasak je stavila na rukave koji su nešto većeg volumena, tzv. puf rukavi. Od materijala je korištena čipka, scuba, brokat, baršun i pamuk. Od boja vlada paleta crne, sive i puderaste, kojima je bio naklonjen i najpoznatiji predstavnik tog doba, Luj XIV. kojemu je moda predstavljala vrlo važan segment života, pa je i njegova vladavina u velikom dijelu prožeta upravo njome. Kolekcija je raskošna, fleksibilna i udobna. Dizajnerica je i dalje ostala vjerna svom romantičnom stilu koji je ovaj put kombinirala s baroknim, te na taj način pokazala kako se ova dva modna stila idealno spajaju.

anovi jesen 2017

Ivona napominje kako joj je ovo najdraža kolekcija jer je obogatila kolekciju haljina odijelima, koja su se ove sezone nametnula kao hit komadi koji se nose u svim prilikama.

anovi jesen 2017

Nikolina Matičević zablistala je u ulozi baroknog modela za čiji se make up pobrinula vizažistica Martina Ivković, a za frizuru je zaslužna Iva Salaj. Fotografije potpisuje Joanna Paciorek.

anovi jesen 2017

 anovi jesen 2017

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.