Svaka prezentacija nove H&M kolekcije uvijek je jedan od najiščekivanijih modnih događaja. Izuzetak nije bila ni nova, H&M Studio proljeće/ljeto 2018. kolekcija, koja je predstavljena na intimnoj večeri, u privatnom stanu, u samom centru Zagreba, u krugu modnih urednika, novinara i stilista. Fuzija mode i gastronomije oduševila je sve prisutne koji su uživali u gastronomskim delicijama chefa Priske Thuring i pastry chefa Roberta Bašića, dok je za dekoraciju stola bio zadužen akademski slikar i cvjećar Saša Šekoranja. Ovakav originalan i jedinstven koncept još jednom je pokazao kako su H&M druženja uvijek ona o kojima se dan poslije najviše s oduševljenjem priča

hm studio 2018

Nova kolekcija H&M Studio proljeće/ljeto 2018. vodi vas na putovanje kroz Japan, od urbanog i dinamičnog Tokija, do brežuljaka i veličanstvenog Kyota. Sva ta kontrasna okruženja razvila su u dizajnerskom timu afinitet prema minimalističkom japanskom dizajnu, mirnoj gracioznosti i čistim bojama.

hm studio 2018

"Osim suptilnih kimono rukava i detalja na vezanje, također smo željeli inkorporirati estetiku odjeće za rad kako bi naglasili kroj i suvremenost. Naš doživljaj Japana je ono što je svakako ostavilo traga u dizajniranju. Metalni gumbi i pričvršćivanje suptilno aludiraju na urbanu metropolu, dok sirovi rubovi i ručno zalijepljene prugaste tkanine izazivaju prirodniju stranu zemlje.", izjavila je Angelica Grimborg, koncept dizajner H&M Studio.

hm studio 2018

hm studio 2018

Nadalje, prepoznatljiv print za sezonu izravno je inspiriran  japanskim znakovnim pismom. Sažimajući ove znakove rezultat je grafički, ali istovremeno i poetičan. Paleta boja koja prevladava ide od svijetlo crvene, plave, žute i zelene, a sve one sastavni su dio igre Ludo. Postoji nešto tako svježe i moderno u kombinaciji čistih primarnih boja s bijelom ili crnom.

hm studio 2018

Uz ove inspiracije, H & M Studio proljeće/ljeto 2018 kolekcija je odvažnog printa i boja, uz opušteni šik i svjež minimalizam. Kolekcijom prevladavaju čiste linije, ali se nadasve odjeća autentičnost. Ovo putovanje kroz Japan poziva na uživanje.

hm studio 2018

Kolekcija H&M Studio SS 2018. bit će dostupna u odabranim H&M trgovinama širom svijeta, kao i na web stranici hm.com, od 1. ožujka u Zagrebu u Centru Cvjetni.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.