Sve je počelo lani, kada je Tomislav Bahorić odlučio napraviti seriju fotografija koje propituju smisao mode. U svjetlu nedavnih događanja, poprimile su viši smisao, postale metafora svega onoga što globalno prolazimo - pandemije, potresa, neizvjesnosti, straha… Nadamo se da uskoro slijedi ono što je i planirao - serija optimističnijih kadrova i sretnije stvarnosti

tomislav bahoric

Lani, pred ljeto Tomislav Bahorić odlučio je napraviti set fotografija koje propituju smisao mode u današnjem svijetu te strah od neizvjesne sutrašnjice. Kako kaže, nije ni sanjao kako će se okolnosti tadašnjeg snimanja poklopiti sa sadašnjom situacijom - karantenom, strahom, izloiranošću, strepnjom, tjeskobom. Fotografije nisu nikad objavljene jer je planirao snimiti drugi dio - optimističniji.

tomislav bahoric

Izbor lokacije je pao na ruiniranu palaču karaktera u samom centru Zagreba. Fotografije u potpunosti odražavaju stanje sadašnjeg trenutka te pokazuju zatvorenost svih nas u svoj razrušeni svijet, prijetnju virusom, izoliranost i strah. No, ljudski um je oduvijek izlazio kao pobjednik i superiorni igrač te u suradnji s duhom može napraviti čuda. A čuda se, kaže Tomislav Bahorić, događaju!

tomislav bahoric

tomislav bahoric

tomislav bahoric

tomislav bahoric

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.