Vodimo vas u prekrasan svijet raskošnog nakita zagrebačke dizajnerice Branke Zidar. Ljeto je pravo doba za eksperimentiranje nakitom i za smjele kombinacije. Prekrasno je vidjeti što manje odjeće i što više nakita na ženskome tijelu. Zato dajte mašti na volju

kirka narukvicaBranka Zidar jedna je od najosebujnijih hrvatskih dizajnerica nakita. Maštovite narukvice, ogrlice, naušnice, prstene, privjeske..., koji izlaze iz njenog „Kirka" studija, vidjet ćete na mnogim domaćim celebrityjima, ali i svim ženama koje obožavaju velike raskošne komade nakita jer mogu zamijeniti i dobar izbor novih krpica.

Želite li osvježiti svoj stajling, ne morate uvijek hitati u dućane i mahnito tražiti nove suknjice, haljinice, štiklice... Možete naprosto „upiknuti" specifičan i osebujan nakit i to će vam dati sasvim novi i osvježeni imidž.

Ljeto je pravo doba za eksperimentiranje nakitom i za smjele kombinacije. Dapače, ljeti je ponekad prekrasno vidjeti što manje odjeće i što više nakita na ženskome tijelu. Naravno, iskombiniranog sa stilom i ukusom. Velike ogrlice, narukvice, naušnice... ženstvene i raskošne, uvijek će privući mnoge znatiželjne poglede.

Nakit Branke Zidar toliko je impozantan da će, pametno kombiniran s odjećom stvoriti vrlo upečatljiv efekt. Ima moć podići i učiniti glamuroznom i svečanom neku sasvim jednostavnu i „običnu" odjevnu kombinaciju. 

Dizajnerica igrom slučaja

Kako mnoge kreativne i velike stvari u životu počnu sasvim slučajno, tako je počela i Brankina zaljubljenost u izradu nakita i njeno profesionalno uplovljavanje u dizajnerske vode. Ova kreativna zagrepčanka, počela se izradom nakita baviti prije 6 godina, kada je nakon jedne operacije morala ležati gotovo pola godine. Kćer joj je kupila kutijicu perlica kako bi joj skratila vrijeme. „Najprije sam napravila neku jadnu i smiješnu narukvicu...

branka zidarOnda mi je usfalilo perlica pa je kćer kupila još jednu kutijicu, pa još jednu i... onda se više nisam mogla zaustaviti, a ljubav prema tom poslu iz dana u dan postajala je sve veća. Ne moram ni spomenuti da sam sama svladala sve trikove tog zanata, ali time je izazov bio i veći i slađi.", kaže Branka. 

More kao inspiracija

Danas Brankin nakit možete vidjeti na mnogim domaćim zvijezdama, radi mahnito kolekciju za kolekcijom, a upravo je dizajnirala i autohtoni hrvatski suvenirski nakit ručne izrade od maslinova drva, uz dodatak različitog materijala, kao npr. koralja, sedefa, Swarovski kristala, poludragog kamenja, stakla, mesinga...

„Inspiraciju za stvaranje suvenirskog nakita dobila sam zahvaljujući informacijama nekih naših galerija i gift shopova na Jadranu. Turisti najčešće traže ručni rad, nešto originalno i što ima veze s našim morem i tako se 'rodila' ta ideja... More + nakit = riba. U tom stilu sam izradila ogrlice, narukvice, naušnice i privjeske, pazeći pri tome da cijene zaista budu 'normalne'. Osim toga, mislim da je sramotno da privjesak za ključeve sa znakom BMW-a, na kojem je otisnuta šahovnica, prodajemo pod nazivom 'originalni hrvatski suvenir'". objašnjava Branka.

Varijacije materijala i oblika

kirka ribaOno što najviše plijeni kod Brankina nakita jest veliki dijapazon materijala u kojima radi. Kod nje će većina žena pronaći nešto za sebe - i one koje vole „natur" - školjke, kamenje ili drvo, i one koje vole raskoš - srebro, štras, cirkone, i one koje vole poludrago kamenje ili bisere...

„Omiljeni materijali s kojima obožavam raditi, uh, to je teško pitanje... Ovaj tjedan ću reći da je to drvo i poludrago kamenje, slijedeći tjedan da su to štras i metri i metri lanaca... Volim raditi s doista svakakvim materijalima. Može to biti i neobičan kamen nađen na cesti, neki ukras koji sam 'ukrala' s maminog zida...Važno mi je da kad napravim taj komad nakita, da TO bude TO! Da sam zadovoljna!"

A kakav nakit Branka voli nositi? „Ne volim nositi diskretan nakit, a za ostalo nema pravila. Ovisi naravno i o tome koje je doba dana ili kamo idem. Ponekad sva 'blještim' od lanaca i štrasa, a ponekad volim pomalo egzotičan nakit, neutralnih boja i prirodnog materijala... ali mora biti upadljiv. Za mene su 'totalno zabranjeni' kompleti! Znači, može odjednom i ogrlica i naušnice i narukvica i prsten, ali ne da se vidi da je to komplet.

kirka ogrlicaŽenama bih uvijek savjetovala, i to ne samo za ovo ljeto, da budu malo hrabrije i sigurnije u sebe kada je nakit u pitanju. Slobodno mogu kombinirat zlato i srebro, a isto tako mogu pokušati staviti više od jedne ili dvije ogrlice odjednom. Naročito bih upozorila malo krupnije žene, da griješe kada misle da je za njih dozvoljen samo tanki lančić oko vrata. Ugodno bi ih iznenadila kombinacija jednostavne i jednobojne majice s upadljivom ogrlicom.", zaključuje Branka.

www.kirka-nakit.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.