Istra ovoga proljeća priprema vrhunske gourmet doživljaje - kreće novo izdanje "Putevima rovinjskih delicija”, u sklopu kojeg će gosti moći kušati brojne istarske specijalitete Rovinja i okolice koje će za njih pripremati renomirani chefovi sedam poznatih lokalnih restorana
Istra će i ovoga proljeća postati mjesto nezaboravne "gourmet avanture" za brojne gurmane i ljubitelje autohtonih istarskih delicija. Naime, od 8. do 15. svibnja održat će se novo, 18. izdanje gourmet eventa "Putevima rovinjskih delicija" koje iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja u Istru. Nastao u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj te uz podršku Turističke zajednice grada Rovinja i turističke kompanije Maistra, ovaj gourmet event ima za cilj brojnim domaćim, ali i stranim gostima predstaviti tradicionalne rovinjske i istarske specijalitete koji su prepoznati diljem svijeta.
Bogata gourmet ponuda Istre u posljednja dva desetljeća zauzima cijenjeno mjesto na svjetskoj turističkoj pozornici, a najpoznatiji svjetski vodiči danas Istru stavljaju u sam vrh svjetskih gourmet destinacija čime potvrđuju jamstvo njezine visoke kvalitete. Prema nekim istraživanjima, svaki treći gost Istru posjećuje zbog tradicionalne kuhinje, a upravo će jedinstveni specijaliteti istarske kuhinje biti predstavljeni i u sklopu novog izdanja ovog gourmet eventa. Naime, svi istinski gurmani koji ovoga svibnja krenu "Putevima rovinjskih delicija", u sklopu ovog gourmet programa moći će kušati brojne istarske specijalitete Rovinja i okolice koje će za njih pripremati renomirani chefovi sedam poznatih lokalnih restorana kao što su Brancin Da Nino, Feral, Fortuna, Graciano, Lounge&Coctail Bar Ocean Prime, Santa Roma i Štorija.
Za njihovim stolom brojne goste očekuju riblji i mesni meniji po promotivnim cijenama, a naglasak je na autohtonim i sezonskim namirnicama te pažljivoj pripremi, kao i na domaćim vinima lokalnih vinara koja se savršeno sljubljuju uz neodoljiva istarska jela. Bakalar i posutice, maneštra, vongole na buzaru, file brancina u umaku s tartufima, pljukanci, njoki na divljači te domaći pršut i sir su samo su neke od delicija koji će goste dočekati na proljetnom meniju u Rovinju i okolici.
Svi gosti koje u Rovinj i okolicu dovede želja za otkrivanjem tradicije i tradicijskih okusa jednostavno ne smiju propustiti ovaj nezaboravan gourmet doživljaj. Više informacija o "Putevima rovinjskih delicija" moguće je pronaći na službenoj web stranici.
Sandrica7
@05.05.2021. 08:26 2Obožavam Rovinj i Istru, koji hedonizam i gušt, jedva čekam godišnji :))
Superwoman
@05.05.2021. 11:19 1Kako dobro izgledaju ove pečene morske životinjice! :P
Minimojka
@05.05.2021. 12:25 1jao divno
beba
@05.05.2021. 12:27 0Diiivnoooo!!!
lidac
@05.05.2021. 18:33 0Lijepo
pahuljica
@06.05.2021. 16:21 0Auuuuuuu mljac
irija
@09.05.2021. 08:01 0Istra je predivna ovo su odlični riblji specijaliteti.