Prikazi turističkih destinacija s virtualnim 360 panoramama sve su češći, no kako bolje predstaviti novitet virtualnog razgleda općine Ližnjan nego akcijom uljepšavanja prirode ove južnoistarske općine? Sigurni smo da će vas sam pogled na ove krasote motivirati da isplanirate izlet s obitelji ili prijateljima u ovaj divni kraj   

liznjan panorama

Točno 360 sadnica raznobojnih cvjetnica i ukrasnog bilja s naglaskom na mirisnu lavandu posađeno je početkom travnja u suradnji TZ općine Ližnjan i komunalne tvrtke Ližnjan Brnestra u svim mjestima općine Ližnjan. TZ općine Ližnjan i na taj način želi pridonijeti brizi za okoliš kako bi se prirodne ljepote ovog kraja očuvale te kako bi svi posjetitelji redizajniranih web stranica www.liznjaninfo.hr uživali u još rascvjetanijoj virtualnoj 360 panorami.

liznjan cijela1

S ciljem da svijest o lijepom i očuvanom prirodnom krajoliku padne na plodno tlo, najveći dio sadnica došao je u ruke vrtićke i školske djece općine Ližnjan koji su ih s velikim veseljem posadili. Tako će ovoga proljeća i ljeta nekim novim cvjetnim mirisima i bojama zablistati dvorišta osnovnih škola u Ližnjanu, Šišanu, Valturi i Muntiću te vrtića u Šišanu i Ližnjanu, a dio sadnica svoje će korijenje pustiti i ispred zgrade Općine Ližnjan, DVD-a Ližnjan te ispred ureda TZ općine Ližnjan. Za pozitivan dojam gosta i uređenost destinacije iznajmljivači privatnog smještaja od izuzetne su važnosti pa je dio sadnica podijeljen i njima kako bi dodatno oplemenili izgled svojih okućnica i terasa. 

liznjan panorama

360 virtualna panorama - u jednoj šetnji do svih mjesta i atrakcija općine Ližnjan 

Kako je virtualna 360 panorama obogatila web stranice TZ općine Ližnjan? Zahvaljujući naprednoj webVR i 360 tehnologiji od sada je moguće interaktivno i virtualno prošetati kroz mjesta općine i njezine kulturno- povijesne i prirodne atrakcije. U ovoj šetnji vrijeme je uvijek sunčano, a na svakom "koraku" moguće je saznati zanimljive informacije i povijesne podatke te zaviriti u objekte koji nisu dostupni za razgled u svakom trenutku. Nakon što kroz kratki opisni tekst ili duži tekst na web stranicama upoznaju svaku od atrakcija, korisnici će pomoću Google Mapsa saznati i kako mogu stići do njih. 

liznjan panorama

Za sada se panoramom mogu upoznati mjesta općine Ližnjan, a to su Ližnjan, Šišan, Valtura, Muntić, Jadreški i Ušićevi Dvori. Također, može se zakoračiti pod svodove ližnjanskih crkvi Majke Božje od Kuj i sv. Martina b., zatim crkve sv. Felixa i Fortunata u Šišanu te dvije crkve u Valturi: sv. Ivana Apostola te crkvice Blažene Djevice Marije (Kostanjica) i crkve sv. Jeronima u Muntiću. Panorama će posjetitelje web stranica TZ općine Ližnjan dovesti i do prirodnog i adrenalinskog raja Uvale Kuje te plaže Bura bura i spilje Šandalja. Nisu izostavljene ni dvije posebne atrakcije, šumovito i povijesno zanimljivo brdo Monte Madonna te Nezakcij, najvažniji istarski arheološki lokalitet. 

liznjan panorama

"Tijekom ove godine nastavit će se s dodavanjem lokacija, a trenutnoj verziji na engleskom jeziku bit će pridodane i verzije na hrvatskom, talijanskom i njemačkom jeziku. WebVR aplikacija je u potpunosti razvijena i optimizirana za korištenje u web browserima i na pametnim telefonima, tabletima te PC/Mac računalima pa se nadamo da će poslužiti brojnim gostima kao inspiracija za dolazak na naše područje i snalaženje u njemu", istaknula je direktorica TZ općine Ližnjan, Natali Palko Zirdum.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.