Turistička zajednica Njemačke u suradnji s Lufthansom daje vam mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri „OSJETITE ČAROLIJU NJEMAČKE PRIRODE “ i ako odgovorite točno na svih pet pitanja, možete osvojiti povratno putovanje avionom i dva noćenja u Münchenu za dvije osobe!

munchen

Šetnju Münchenom počinjemo na trgu Marienplatz, koji se nalazi u samom centru grada. Trg je dobio ime po vjerskom spomeniku Marian columns, koji je izgrađen u čast Djevice Marije i datira iz 1638. godine. Na trgu će vam pažnju privući i Neues Rathaus i Altes Rathaus, Nova i Stara gradska vjećnica, a posebno Glockenspiel koji se nalazi u okviru njih. Glockenspiel predstavlja pravu turističku atrakciju i mami svojim zvucima koji u kombinaciji s figuricama dočaravaju slike iz prošlosti i povijesne priče ovoga grada na jedan pitak i zabavan način. Više o Marienplatzu možete saznati na http://www.germany.travel/hr/towns-cities-culture/towns-cities/munich.html

munchen

Omamljeni zvucima povijesti želite "pobjeći" na neko mirno mesto i prepustiti se čarima njemačke prirode - svakako posjetite Engleski vrt. Vrt predstavlja oazu za opuštanje koja je smještena između rijeke Isar i centra grada te predstavlja pravu destinaciju za sve ljubitelje prirode. Engleski vrt je ujedno jedan od najvećih parkova na svijetu, veći čak i od njujorškog Central Parka. Zanimljivo je da kroz čitav park prolazi i umjetni potok, a na jednom njegovom dijelu mehanizam za pumpanje vode stvara valove pogodne za surfanje, tako da se nemojte začuditi ako usred Münchena zateknete i surfere koji uživaju u valovima. Više o Engleskom vthu možete saznati na http://www.germany.travel/hr/towns-cities-culture/towns-cities/munich.html

munchen

Nakon surfanja, želite nastaviti uživati u sportskim aktivnostima. Preporučamo posjetu Allianz Areni. Doživite nezaboravnu atmosferu na najmodernijem i, kako mnogi kažu, najlepšem stadionu u Europi. U ovom remek-djelu švicaraske arhitekture, svaka nogometna utakmica je nezaboravan doživljaj, s oko 75 000 nevjerojatno raspoloženih navijača. Tu se od 2012. godine nalazi i najveći sportski muzej Njemačke - FC Bayarn München, koji nudi svojim fanovima pravi doživljaj. Povijest kluba stara 110 godina, ovdje je prezentirana na uzbudljiv i zabavan način. Bacite pogled na sportske trofeje kluba, teren za igru, kao i veliki izbor navijačkih rekvizita.

 munchen

I na kraju ste, naravno, gladni. Odlazite u restoran Tantris, s četrdeset godina dugom tradicijom. Restoran oduzima dah svojim interijerom, izvrsnom kuhinjom, raznovrsnom ponudom vina, ljubaznim osobljem, ali imajte u vidu da je i velika potražnja za slobodnim mjestima. Kako biste na vrijeme rezervirali slobodno mjesto i prepustili se čarima ovog restorana idite na njihovu web stranicu i osigurajte mjesto u ovoj čaroliji ukusa. I naravno planirajte sljedeće putovanje. Otiđite na http://www.germany.travel/hr/leisure-and-recreation/natural-landscapes/discover-your-favourite-spot.html) i nađite sljedeću turističku destinaciju, baš po svojoj meri.

Za nagradnu igru prijavite se na: http://www.germany.travel/hr/ms/gewinnspiele/2016_kroatien/gewinnspiel.html

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.