Jeste li znali da smo za vrijeme sunčanih dana bolje volje? Sunčeve zrake podižu razinu serotonina, hormona zaslužnog za dobro raspoloženje. Zaslužne su i za sintezu vitamina D koji nas, između ostaloga, štiti od omekšavanja kostiju i osteoporoze. Sunce nas ne čini samo sretnima, nego i lijepima. Međutim, sunce nije uvijek sigurno i potrebno se zaštititi, a Avon zna kako

avon sunce spf

Zlouporaba sunca i manjak pravilne zaštite vrlo su opasni. Mogu prouzročiti opekline, alergiju, slabljenje imunološkog sustava, pa čak i melanom. Stoga donosimo 10 pravila zdravog sunčanja, kako bi vam druženje sa suncem donijelo osmijeh i uživanje u zdravoj koži:

1. Izbjegavajte izlaganje suncu između 11 i 16 sati kada je zračenje najintenzivnije. Nosite sunčane naočale i ne zaboravi šešir.

2. Nanesite zaštitne proizvode 15-30 minuta prije izlaganja suncu, kako bi vaša koža bila spremna i pravilno zaštićena.

avon sunce spf

3. Jako je važno nanijeti odgovarajuću količinu proizvoda sa zaštitnim faktorom: mjera od 6 čajnih žičica dostatna je za tijelo odrasle osobe prosječnog stasa.

4. Osjetljivi dijelovi tijela, kao što su područje oko očiju, nos, uši, vrat, dekolte, ruke, ali i koljena i gornji dio stopala, tamne jače i brže i potrebna im je dodatna zaštita.

5. Tamnite postupno! Tijekom prvih dana sunčanja upotrebljavajte viši zaštitni faktor i ne zadržavajte se dugo na suncu. 

avon sunce spf

6. Ne zaboravite nanijeti zaštitne kreme na teško dostupna mjesta - između ramena i iza koljena. Uvijek zamolite nekog pored sebe da namaže dijelove koje sami ne možete dohvatiti.

7. Ponovno nanesite zaštitu svaka 2-3 sata jer sunce oštećuje molekule krema i losiona. Obavezno nanosite ponovno nakon kupanja.

avon sunce spf

8. Zapamtite da voda, pijesak i snijeg reflektiraju sunčeve zrake i povećavaju rizik od opeklina. Čak 90% UV zračenja prodire kroz oblake, a 50% zračenja može doprijeti do vas čak i ako ste u hladu ili sjeni.

9. Nemojte prestati koristiti zaštitne kreme. Ako već imate podlogu, tj. već ste potamnjeli, to ne znači da vas ta boja štiti od opeklina.

10. Ne zaboravite da osjetljiva dječja koža zahtijeva posebnu zaštitu. Štoviše, djeca do 3 godine starosti ne bi smjela biti izložena direktnom suncu.

avon sunce spf

Ako baš želite tamniji ten, zdravu preplanulost omogućuju proizvodi za samotamnjenje: odlični su i za početak ljeta kad ne možete dočekati ljetovanje i sunčanje, ali i za održavanje preplanulosti. Pritom svakako imajte na umu, kralj zaštite je ipak - zaštitni faktor!

avon sunce spf

Avon Care Sun+ proizvode za zaštitu od sunca i njegu kože pronađite u Avonovom katalogu!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.