U galeriji Kranjčar predstavljen je novi miris legendarne francuske modne kuće Givenchy, Gentleman Society. Cvjetni miris s drvenastim daškom, čiji je ključni sastojak divlji narcis iz Francuske, hrabar je manifest modernoga muškarca 

givenchy gentleman society

Riječ "gentleman" dio je Givenchyjeve povijesti još od 1975. godine, kada je kreiran legendarni miris Gentleman, ali vremena se mijenjaju, a samim tim i pojam gentlemena poprima novo značenje. Danas ih Givenchy zamišlja okupljene u suvremenom Gentleman Societyju, zajednici koja odražava višeslojnu muškost, koja razmišlja odlučno i napredno. 

givenchy gentleman society

Zora Bjelousov i Alan Fleck

Društvene vještine i neobičan stav članova te zajednice, neovisno o njihovom porijeklu i priči nadahnuli su miris koji otvara vrata Gentleman Societyja svima koji se identificiraju s takvim svjetonazorom. Kao predstavnici svega navedenog, na predstavljanju u Galeriji Kranjčar svoj ‘’skate performance’’ izveli su braća Ernest i Marino Mazarekić, a ugledni hrvatski grafiter Krešimir Golubić – Leon GSK demonstrirao je vještinu izrade grafita. I zaštitno lice mirisa odabrano je na toj liniji. Riječ je o samoukom umjetniku, karizmatičnom Benjaminu Clementineu, koji inspirira svojom životnom pričom i utjelovljuje Givenchyjev novi gospodski stav.

givenchy gentleman society

Ernest Mazarekić

U kontekstu tog suvremenog viđenja gentlemana, kreatorice mirisa Maia Lernout i Karine Dubreuil, zamislile su neobičan miris na bazi najkvalitetnijih sastojaka, odabranih zbog jedinstvenih mirisnih svojstava i dugotrajnosti pa tako Gentleman Society nosi ekskluzivnu kombinaciju cvjetno-drvenaste dualnosti, a aromatičan miris ostavlja nezaboravan mirisni trag.

givenchy gentleman society

Ivan Vukušić

Bobice borovice iz Hrvatske spajaju se s kardamom iz Gvatemale, note europske kadulje dodaju biljne aromatične note, otvarajući put prema srcu mirisa, a absolut narcisa koja se prerađuje u svjetskoj mirisnoj prijestolnici Grasseu miješa svoje zelene animalne tonove s puderastim mošusnim mirisom irisa iz Maroka. Obogaćuju je drvenaste note cedra s Himalaje i sandalovina iz Australije te kvartet vetivera različitog podrijetla i ekstrakcije. Esencija vetivera s Madagaskara, donosi dimljenu i prženu, gotovo slanu notu, dok vetiver iz Urugvaja otpušta intenzivnu kakao balzamičku esenciju. 

givenchy gentleman society

Vetiver s Haitija predstavlja se s veselim, živahnim mirisom zelenog u kombinaciji nota drveta i lješnjaka, a upotpunjene kremastom sandalovinom, ambroxanom i apsolut vanilijom s Madagaskara, stvaraju toplu, opojnu bazu savršeno usklađene senzualnosti. Ovaj prvi put stvoreni miks omogućuje prijenos olfaktornog bogatstva osnovnog sastojka, originalno se naslanjajući na 4G logo kuće Givenchy.

givenchy gentleman society

Elena Dizdar i Sandy Bogovac

Zamišljena kao simbol okupljanja, bočica mirisa Gentleman Society u isto vrijeme je snažna i profinjena, linije su naglašene unutrašnjim lakiranjem koje stvara dojam tajanstvenosti, a u skladu s ekološkom odgovornosti brenda sastoji se od 15% recikliranog stakla.

givenchy gentleman society

Petar Trbović

Gentleman Society Eau de Parfum dolazi u bočicama od 60 i 100 ml. Dostupan je i kao must-have asortiman za kupanje: gel za tuširanje te dva dezodoransa (u obliku stika i spreja) upotpunjuju ritual parfumiranja.

givenchy gentleman society

Pave Elez

givenchy gentleman society

Marko Braić

givenchy gentleman society

Igor Barberić

givenchy gentleman society

John Pavlish

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.