Francis Kurkdjian udahnuo je novi život legendarnom J'adoru, koji već 24 godine osvaja žene širom svijeta. Vođen riječima osnivača brenda o poštovanju tradicije i hrabrosti, Kurkdjian je preoblikovao cvjetnu osnovu J'adorea kako bi stvorio l'Or de J'adore – intenzivan, moderan i sofisticiran miris koji sjaji poput čistog zlata

Francis Kurkdjian L’Or de J’adore

Dior je poput čarobne zemlje koju treba istražiti i baštine koju treba prigrliti. Upravo to je učinio parfemski mag Francis Kurkdjian. Poput svih onih prije njega, koji su prekrojili Bar sako ili preoblikovali legendarni parfem, skočio je ravno u srce Diora, a J'adore mu je bio kompas.

Za J'adore, Francis Kurkdjian postao je pravi tragač za zlatom! S poštovanjem, odlučnošću i vizijom, vođen riječima Christiana Diora: "Poštuj tradiciju, ali budi hrabar", stajao je pred ikonskim klasikom koji utjelovljuje luksuz, ženstvenost i avanturistički duh Diora. I odvažio se dati mu svoj neponovljivi pečat, suvremenu snagu i sofisticiranost.

Francis Kurkdjian L’Or de J’adore

Odlučio je zaroniti u srce cvjetnog buketa J'adorea, esenciju njegove složene formule i dati joj vlastiti konceptualni "dodir". Kao zlato koje se tali na najvišim temperaturama kako bi zadržalo najčišću bit, izdvojio je cvijeće, istaknuvši ga i dajući mu novi sjaj. J'adore l’Or postao je l'Or de J'adore. Sjajan i zaokružen, senzualan i opojan –  prava čarolija!

Francis Kurkdjian L’Or de J’adore

"Christian Dior je uvijek govorio kako njegovi modeli predstavljaju sve žene svijeta. Pod djelovanjem čarolije J'adore parfema, zamislio sam kako postajem gospodar cvijeća – s istom dozom odvažnosti, prefinjenosti i preciznosti koju Dior nosi u svojoj biti. Želio sam premostiti razliku između poznatog J'adorea i blještavog l’Or de J'adore, s naglaskom na njegovoj aromatičnoj biti, oslobođenoj svega nepotrebnog. Cilj mi je bio dati J'adore cvjetnom potpisu moderniji, suvremeniji i univerzalniji karakter. Kao da sam ga osvijetlio novim svjetlom, prikazujući ga kao impresionističko remek-djelo s bezbroj kaleidoskopskih nijansi", otkriva Francis Kurkdjian.

Da bi ovladao tom raskošnom aromom, Kurkdjian je morao uroniti u formulu i doslovce je ponovno ispisati, i to tako da zadrži najvažnije: senzualnu ružu i moćni jasmin s daškom ljiljana i ljubičice. 

Francis Kurkdjian L’Or de J’adore

"Pokušao sam 'sažeti' i definirati taj raskošni buket te pronaći novi sklad njegovih dijelova. Naglasio sam nježnije tonove, stvarajući paletu ružičastih i bijelih boja te izdvajajući cvjetove koji blistaju pod suncem. Formula je sada kompaktnija. Na neki način, pojačao sam cvjetne nijanse dajući im senzualnost i teksturu koja podsjeća na tekuće zlato. J'adore je zaobljen i privlačan, poput golog ženskog ramena. L’Or de J’adore, to su svi njegovi cvjetovi", zaključuje slavni dizajner.

Dragocjena amfora optočena tekućim zlatom

Dobro poznata J’adore bočica u obliku suze, koju je 1999. godine dizajnirao Hervé Van der Straeten, postala je kolekcionarski primjerak koji uvijek želite imati pri ruci. Sva u zavodljivim oblinama, legendarna silueta amfore dobila je novo ruho ukrašeno dragocjenim materijalima. Njezina je ogrlica promijenjena i transformirana u tekuće zlato koje obavija staklo u skladu s nježnim cvjetnim buketom. Kao profinjeni "finish", prozirni poklopac poput talismana čuva staklena perla. 

Francis Kurkdjian L’Or de J’adore

U kampanji predivna Charlize Theron blista od ženstvenosti, grleći slavnu bocu. Ona je oličenje moćne i smirene žene koju J'adore slavi. Okupana zlatnom svjetlošću zlata, Charlize Theron zrači ženstvenošću. I pobjedonosno u naručju drži legendarnu amforu obogaćenu novim, tekućim zlatom. Prelijepa, ona utjelovljuje duh J'adorea jednakom snagom i sjajem. Odjenula je haljinu što ju je posebno za nju dizajnirala Maria Grazia Chiuri, koja otkriva senzualnu golu kožu. Ne treba joj nakit jer je dragocjeno zlato u njezinu parfemu. 

Ukratko, l'Or de J'adore slavi cvijeće, ženstvenost i neprolazni duh brenda! I, parafrazirat ćemo neponovljivog Monsieur Diora, voljet će ga sve žene svijeta!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.