Lalique je u većini slučajeva sinonim za kristal i često ga vežemo uz pojam umjetničke izrade kristala, no povijest kompanije je uvijek bila usko povezana s promjenama u parfumerijskom svijetu

lalique

René Lalique dizajnirao je izuzetne kreacije bočica za velike parfumerijske kuće, posebna suradnja je bila s Françoisom Cotyjem početkom stoljeća. Od 1920. do 1930., Lalique je dizajnirao bočice za Roger & Gallet, Houbigant, Molyneux i Worth. Ploveći kroz kreativno ozračje Art Nouveau perioda, Lalique je formirao svojevrstan trend u okviru kojega su umjetnost i industrija ujedinili snage u službi parfumerije.

Njegova slavna interpretacija bočice kreirane po završetku Drugog svjetskog rata za Ninu Ricci "L'Air du Temps", proglašena je bočicom stoljeća. To je emblematična Lalique kristalna kreacija koja je ujedno i simbol mira, uz prisutnost dvije golubice. Kada je njegova unuka Marie-Claude odlučila kreirati svoju liniju mirisa 1992., to je bilo više nego opravdano i očekivano. Bila je to kombinacija pravih mirisnih kreacija i tradicionalnog znanja i vještina u izradi stalka i kristala. Kristal se pojavljuje u prestižnim, limitiranim edicijama bočica, dok profinjena izrada stakla krasi pristupačnije linije mirisa.

lalique

lalique

Od 1994. kreacije limitiranih, potpisanih bočica ograničene proizvodnje, postale su događaj koji se iščekuje svake godine. Prvotno posvećeni ženskim mirisima ("Muze" su bile prva kolekcija), ove prestižne edicije su postepeno dobile svoje muške partnere 1998.

Često figurativne, bočice su prilika majstorima staklarima da nadograde svoja znanja i vještine u kreiranju i finiširanju oblina i ostalih preciznih detalja. No odvažnost se također vidi u čistim linijama, stiliziranom dizajnu Lalique White mirisa, gdje je kap opala upuhana u potpuno transparentan kristalni blok. Za ove prestižne edicije je kreirano i specifično pakiranje, na primjer sedefasti set za veoma ekskluzivnu ediciju Lalique White.

Od vrećice do dragocjenog pakiranja, jedan poseban svijet profinjenosti obavija Lalique parfumeriju. Od samog početka je bilo odlučeno da će se raditi kvalitetni mirisi i to s najboljim parfumerima, koji će slobodno koristiti izuzetne, najkvalitetnije i dragocjene sirovine. Kreacije bočica su inspirirane djelima Renéa Laliquea i modernošću koja je uspijela sačuvati najfinije tehnike plemenitog zanata.

lalique

Parfumerije u kojima su dostupni Lalique mirisi:

Lana, Zagreb
Fendi, Pula
Douglas – Trg bana Josipa Jelačića, Kaptol centar, Britanski trg, Arena centar, City centar ST
Mueller – Trg bana Josipa Jelačića, Avenue mall, City centar West, City centar East, Garden mall, City centar ST, Joker ST, Rijeka

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.