Voda je jedan od osnovnih uvjeta života. Nužna je za funkcioniranje organizma jer sudjeluje u svim metaboličkim procesima, pa tako i u funkcioniranju kože. Ona prenosi hranjive tvari te pomaže kod uklanjanja toksina, čisti kožu, učvršćuje ju i tonificira, opušta te pospješuje obnovu stanica. Upravo Crème Fraîche® de Beauté, 24-satna hidratantna krema pruža vašoj koži dovoljnu hidrataciju

CremeFraiche_krema_cijela

Najveći dio vode pohranjen je u srednjem sloju kože ili dermi koja sadrži oko 80% vode. U donjim slojevima epiderme sadržaj vode je još uvijek visok i kreće se između 70 i 80%. Međutim, epiderma se svakodnevno suočava s fiziološkom pojavom isparavanja vode tako da površinske, odumrle stanice kože sadrže tek između 15 i 20% vode, pa tako dolazi do dehidracije. A upravo je sadržaj vode u tim gornjim stanicama kože odgovoran za blistav, puten izgled i mekoću kože.

Poznato je da se može pretjerati s hranom, šminkom, anti-age proizvodima, pa čak i vitaminima. Međutim, jedino se s hidratacijom kože nikada ne može pretjerati. Naime, čak i mali nedostatak vode u koži za sobom povlači niz negativnih posljedica: slabi vezivno tkivo, slabe kolagenska i elastinska vlakna, koža gubi napetost i elastičnost, postaje beživotna i mlohava te brže stari i sklonija je stvaranju bora.

CremeFraiche_krema_cijela1

Rješenje za suhu kožu je Crème Fraîche® de Beauté, 24-satna hidratantna i umirujuća krema. Sadrži čak 8 biljnih mlijeka te ekstrakt biljke salikornije zadužene za intenzivnu 24-satnu hidrataciju ''žedne'' kože. Nježni bijeli cvjetovi naranče i badema, alantoin te čisti sok aloe vere pružaju osjetljivoj koži 24-satno omekšavajuće i umirujuće djelovanje. Neodoljiva tekstura koja se slasno topi na koži čini kožu svježom, mekom i iznimno ugodnom.

Cijena: 248, 26 kuna

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.