Driver Intense je bogat, kompaktan i vrlo karakteran cvjetni miris, ima neponovljivu osobnost i ne podsjeća apsolutno na niti jedan drugi parfem. Njegova je kompozicija vrlo smjela i originalna, a prepoznatljivu toplinu, slatkoću, senzualnost, neodoljivu privlačnost i prštav cvjetni ton, daje mu upravo središnja nota oko koje se vrti čitav miris, a to je egzotični cvijet tiare ili kako ga još zovu - polinezijska (ili tahićanska) gardenija

driver intense matea nesek

Kao velikoj zaljubljenici u parfeme, najveće mi je zadovoljstvo i užitak tragati za novim mirisima i uranjati u zanimljive priče novih niche brendova na tržištu. Posebno je uzbudljivo, kao u ovoj priči koju ćete upravo pročitati, kada je cijela avantura parfema zapravo rezultat poslovne vizije jedne mlade poduzetne žene, koja je iz totalno druge poslovne branše, ušla u biznis s parfemima i trenutno stoji iza jednog od najuzbudljivijih parfemskih niche brendova na svijetu. Možda ste čuli za njeno ime – Matea Nesek – hrvatska poduzetnica sa stalnom adresom u Dubaiju, koja je svoju karijeru započela u informatičkoj branši te nakon fakulteta otišla iz Hrvatske živjeti u SAD. Kada se nakon nekog vremena sa svojim suprugom preselila u Dubai, odlučila je realizirati svoj davni san o kreiranju parfema.

Matea je fantastičan sugovornik, inspirativna i ambiciozna žena nevjerojatne energije koja živi sto na sat, koja odlično balansira privatni i poslovni život te česta putovanja, prije svega na relaciji Dubai-Zagreb. Njena filozofija brenda osvojila me na prvu, jer je odlično i zaokruženo koncipirana i vizualno privlačna, a mirisi su prekrasni – od ambalaže, preko simbolike, do vrhunskih sastojaka. Mateine parfeme obožava arapska elita, kupuju ih šeici, ali i poznate osobe poput Tiger Woodsa, slavnog golfera. Matea je, naime, ogromna zaljubljenica u golf pa je veliki dio njenih parfema inspiriran i posvećen golfu.

driver intense matea nesek

Imala sam prilike isprobati nekoliko njenih parfema i prije svega oduševila me kakvoća sastojaka i nevjerojatna trajnost mirisa. Riječ je o vrlo sofisticiranim i luksuznim parfemima, kompletno izrađenima na najvišem svjetskom nivou. Recimo, bočica parfema Driver Intense, koji trenutno volim nositi, ima na sebi ime ugravirano zlatom, a u sastojcima ćete odgonetnuti i vrhunska eterična ulja koja mirisu daju na dodatnoj trajnosti i intenzitetu. Meni omiljeni Mateini parfemi za sada su Performance i Driver Intense, s time da Driver trenutno najviše nosim.

Driver Intense je bogat, kompaktan i vrlo karakteran cvjetni miris, ima neponovljivu osobnost i ne podsjeća apsolutno na niti jedan drugi parfem. Njegova je kompozicija vrlo smjela i originalna, a prepoznatljivu toplinu, slatkoću, senzualnost, neodoljivu privlačnost i prštav cvjetni ton, daje mu upravo središnja nota oko koje se vrti čitav miris, a to je egzotični cvijet tiare ili kako ga još zovu - polinezijska (ili tahićanska) gardenija. Cvijet tiare raste na vulkanskim i karbonatnim tlima Polinezije u obliku tropskog grma koji može doseći visinu i do 4 metra. Cvate tijekom cijele godine, iako je vrh cvatnje od listopada do siječnja. Cvjetovi, obično bijele boje, sa žućkastim središtem, imaju 5 do 9 latica raspoređenih u obliku zvijezde i pružaju slatki intenzivni miris.

Ljepota ovih cvjetova osvojila je srce Polinežana, koji su ih stoga učinili simbolom regije i Tahitija te sinonimom za šarm i dobrodošlicu... Kao što znate, cvijet tiare Tahićanke nose oko vrata, zataknute u kosu, oko bokova... Ovaj je cvijet jedno od najvećih tahićanskih bogatstava, a od njega se, maceracijom u kokosovom ulju, izrađuje i slavno Monoi ulje za njegu kose i kože.

driver intense matea nesek

Oko cvijeta tiare, srca svoga mirisa Driver Intense, koji mu pruža puninu i slatkoću, Matea je isplela dodatne cvjetne note koje pojačavaju floralni učinak – cvjetove slatke limete i freziju, dok je u bazu stavila drvenu notu atlaskog cedra te začinski ton zrna tonke. Sve ovo čini Driver Intense vrlo snažnim, upečatljivim, intenzivnim floralnim mirisom. On je dojmljivo opojan, ali sa završnom dozom svježine i lepršavosti. Trajnost i postojanost su mu gotovo nevjerojatne pa ćete ga na koži osjetiti i nakon tuširanja, a s obzirom da ima dosta uljnatih sastojaka, pazite da ga baš ne nanosite direktno na odjeću ili na svježe opranu kosu. Najljepši efekt, Driver intense dat će na goloj koži, s time da ga možete i malo rukama provući niz kožu i umasirati.

Ovo je doista vrlo poseban i nesvakidašnji parfem, objedinjen je u Mateinu "Golf" kolekciju mirisa te predstavlja, bez dileme, jedan od najzanimljivijih floralnih parfema koje sam probala u posljednjih 10-ak godina otkako intenzivno pratim scenu niche mirisa.

U Zagrebu dostupno u ljekarni Priroda liječi (Vlaška 40) i beauty trgovini Skinfinity (Tkalčićeva 80).
Ili preko www.mateanesek.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.