Zahvaljujući jedinstvenom sastavu koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM uspješno djeluje na svim razinama zaštite i obnove kože. Uz ovu emulziju u svakoj kućnoj ljekarni i kozmetičkoj torbici, straha od opeklina i oštećenja kože više nema!

neoviderm

Sunčeva svjetlost u umjerenim količinama ima blagotvorno djelovanje na našu kožu pa tako povećava razinu vitamina D koji se tijekom zimskih mjeseci poprilično smanji u ljudskom organizmu. Unatoč činjenici da sunčeve zrake tijekom još uvijek nemaju jednak intenzitet kao u "vrhu sezone", one su još uvijek snažne i mogu biti vrlo opasne po zdravlje kože. Upravo stoga, u razdoblju kasnog proljeća i ranog ljeta dolazi i do prvih opeklina nastalih prekomjernom izlaganju suncu, a sve zbog neznanja i nedovoljne zaštite kože. Talijanski proizvođač Istituto Ganassini kreirao je neoVIDERM, medicinski proizvod koji pridonosi zaštiti kože, dubinskoj hidrataciji, smiruje opekline od sunca i upalne procese te potpomaže i ubrzava regeneraciju kožnog tkiva. neoVIDERM je dermatološki testiran i prilagođen i najosjetljivijim kožama, može se koristiti na najosjetljivijoj koži beba i djece i testiran je na citotoksičnost s garancijom neprisustva teških metala u svom sastavu. neoVIDERM emulzija djeluje na svim razinama zaštite i obnavljanja kože. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, a koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva. 

neoviderm

Beta glukan aktivira i regenerira obrambene procese kože te djeluje na dva načina: potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma i potiče aktivaciju makrofaga - stanica koje čine "energetsku centralu" imunološke aktivnosti, i time izaziva cijelu kaskadu događaja u organizmu pretvarajući tijelo u "arsenal obrane". Stvara zaštitni sloj, obnavlja i hidratizira. Hijaluronska kiselina je sastavni dio kože. Proizvodi je koža putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. Upravo je hijaluronska kiselina zaslužna da koža djece sadrži čak 65% vode. Aliginati se naširoko koriste u liječenju zacjeljivanja rana. Sadržaj natrijevog alginata i TEA alginata u neoVIDERM emulziji održava kožu vlažnom, hidratiziranu i stalne temperature. Alginati djeluju iznimno upijajuće i osiguravaju stvaranje vlažnog okruženja koje podržava zacjeljivanje kože. 

neoviderm

U slučaju lakših opeklina, neoVIDERM emulziju je potrebno nanijeti na kožu, ali bez utrljavanja. Prilikom težih opeklina ili otvorenih rana, postupak nanošenja je sljedeći: rana se prvo dezinficira i ispere, potom se nanese dovoljna količina emulzije te se na kraju područje prekrije sterilnom gazom natopljenom u fiziološku otopinu. Upravo je ovo mogućnost aplikacije na otvorene rane i teže opekline još jedna od prednosti ovog učinkovitog proizvoda. Osim kod opeklina od sunca, neoVIDERM preporučuju dermatolozi u slučajevima dermatoloških i estetskih tretmana kože, opeklina 1. i 2. stupnja, kod bolesnika kod kojih je provođena terapija zračenjem, kemijskih i laserskih pilinga, površinskih čireva, tretmana radioterapije, iritacija, crvenila i osipa kože, dermatitisa, malih ogrebotina kao i kod suhe i ispucale kože, upala i herpesa. Proizvod je dostupan u ljekarnama.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.