Koliko god uživali u suncu, vjetru, soli i pijesku, ti zaštitni znaci ljeta veliki su izazov za kosu. Boja može izblijedjeti, kosa može postati suha, a vrhovi postaju ispucali. Iako smo ljeti spremni instinktivno štititi kožu, kosa je često zanemarena. Stoga su Laboratoriji Klorane razvili liniju koja će štititi i njegovati vašu kosu te joj povećati volumen od prvog skoka u more do kraja godišnjeg odmora

klorane ylang ylang

Jedan simptom, jedna biljka, jedna djelatna tvar. Tako bi se u nekoliko riječi moglo sažeti naslijeđe i način rada kojeg se francuski dermokozmetički brend Klorane pridržava više od 50 godina. I dobar je to put, jer priroda uvijek nađe načina i nesebično nudi briljantna rješenja. Primjer za to je Ylang-Ylang, tropsko drvo koje raste u srcu Indijskog oceana, na otoku Anjouan, u sklopu otočja Komori. Taj mitski cvijet očaravajućeg mirisa uzgajan je zbog svojeg esencijalnog ulja koje je ključno u industriji parfema te je jedan od primarnih izvora prihoda za ovo vrlo siromašno područje. Za Ylang-Ylang su se zainteresirali i botaničari Laboratorija Klorane, ali ne zbog esencijalnih ulja, nego zbog voska kojim ova jedinstvena biljka štiti latice i daje im otpornost kako bi očuvale ljepotu i pod jakim tropskim suncem. Laboratoriji Klorane koncentrirali su dragocjeni vosak koji odlikuje konzistencija nemasnog maslaca i opojni miris Ylang-Ylanga i tako stvorili liniju proizvoda koji će štititi i njegovati kosu izloženu suncu u nadolazećim danima godišnjih odmora, a također će omogućiti dodatnu zaradu lokalnom stanovništvu koje je tajnu Ylang-Ylanga čuvalo od zaborava sve ove godine. Klorane linija za zaštitu kose od sunca na bazi Ylang-Ylanga voska sastoji se od tri ekološki prihvatljiva proizvoda koji će stimulirati sva vaša osjetila.

klorane ylang ylang

Klorane zaštitno ulje s voskom Ylang-Ylanga pruža višestruka zaštitu od soli, pijeska i klora: esencijalni vosak Ylang-Ylanga prekriva kosu i štiti je, kako na površini, tako i dubinski. Jedno nanošenje ulja pruža i visoku zaštitu od UVA/UVB sunčevih zraka tijekom cijelog dana. Kompleks uljnih emolijensa popravlja oštećenja u vanjskom dijelu vlasi. Dodatno zadovoljstvo korištenja osiguravaju neljepljiva tekstura i opojni miris Ylang-Ylanga.

Klorane hranjivi šampon s voskom Ylang-Ylanga, zahvaljujući formuli bez silikona, nježno će očistiti kosu od soli, pijeska i klora bez dodatnih oštećenja. Zahvaljujući blagodatima esencijalnog voska Ylang-Ylanga, šampon dubinski njeguje vlasi, dok emolijentni agenti omataju vlakna i tako ih štite i obnavljaju. Ljeti je kosu često teško oblikovati u željenu frizuru, no inovativna i nježna Klorane formula omekšat će vlasi i olakšati njihovo raščešljavanje.

klorane ylang ylang

Klorane bogati obnavljajući balzam s voskom Ylang-Ylanga obnovit će vlakna kose: keratin biljnog podrijetla sadrži amino-kiseline slične onima koje se nalaze u keratinu u kosi, a koje rekonstruiraju unutarnju i vanjsku arhitekturu kose. Esenscijalni vosak Ylang-Ylanga u kombinaciji sa shea maslacem dat će vlaknima kose sve potrebno za oporavak, a napredna formula ovog balzama olakšat će stiliziranje kose tako što će učiniti kosu glađom, mekšom i lakšom za raščešljavanje.

Kako bi zaštitili Ylang-Ylang jednako kao što on štiti nas, organizacija Klorane Botanical Foundation posvećena je cilju dugotrajnog očuvanja šuma otočja Komori, s kojeg ta jedinstvena biljka potječe. Klorane Botanical Foundation dijeli poljoprivrednu ekspertizu s lokalnim farmerima te educira mlade generacije na Komorima o važnosti očuvanja njihovih biljnih bogatstava.

Cijene:
Klorane obnavljajući balzam s voskom Ylang-Ylanga  (200 ml): 93,89 kn
Klorane hranjivi šampon s voskom Ylang-Ylanga  (200 ml): 74,91 kn
Klorane zaštitno ulje s voskom Ylang-Ylanga  (100 ml): 123,53 kn

 

 

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.