Eau de Parfum: À la rose dobio je blagu verziju voćno-cvjetne toaletne vode u kojoj i ovaj put glavnu ulogu ima ruža. Parfumer Francis Kurkdjian osuvremenio je notu ruže koju ponekad smatraju staromodnom, zavodeći one koji su u početku pružali otpor opojnome mirisu kraljice cvijeća

leau a la rose

Inspirirana pričom o slici kraljice Marie Antoinette, koja u ruci drži Centifolia ružu s potpisom Elisabeth Vigée Le Brun, Francis Kurkdjian stvorio je 2014. istoimeni Eau de Parfum: À la rose. Sada je otišao korak dalje i kreirao novu rascvjetalu emociju u modernoj varijaciji toaletne vode.

Poput milovanja latica ruža u zoru, L'eau À la rose otvara se na koži nježnom cvjetnom svježinom. Kap blistave i prozračne toaletne vode odražava buket od četiri stotine tek procvjetalih ruža. Za kompoziciju L'eau À la rose, Francis Kurkdjian odabrao je dvije vrste ruža različitog podrijetla. U gornjem dijelu kompozicije je eterično ulje Damascena ruže iz Bugarske, koja mirisu daje blago začinjenu cvjetnu notu, dok je voćna dobivena zahvaljujući ponajprije ličiju. U bazi je Centifolia ruža Absolute iz grada Grassea, francuske prijestolnice parfema, koja daje svoju izdašnu ružičastu cvjetnu notu, s laticama lagano medenog mirisa. Ovaj duo sastavljen od četiri stotine moćnih ruža uokviren je zahvaljujući zelenoj i prozračnoj svježini božura i iznad svega noti ličija koja daje voćne i osebujne aspekte.  Bijeli mošusi senzualno i lagano obavija kožu...

leau a la rose

Iako je L'eau À la rose toaletna voda, Francis Kurkdjian u ovoj je kompoziciji dao veći značaj ruži, praktički udvostručujući omjere. Kao rezultat toga, L'eau À la rose je dugotrajan i postojan.

Na više od 200 četvornih metara parfumerije Martimex na glavnom zagrebačkom trgu ekskluzivno možete pronaći i ostale Kurkdjianove najpoznatije kreacije, kao što su orijentalno-cvjetni miris Baccarat Rouge 540 lansiran u povodu 250 godina postojanja glasovite tvornice kristala Baccarat, unikatni APOM čije je ime skraćenica od A Part Of Me, nebesko svježe Aqua Celestia mirise, mirisni duo Gentle Fluidity – Gold I Silver te moderne klasike Pluriel Masculin i Feminin.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.