S obzirom na to da su nam se promijenili životi, promijenile su se i potrebe naše kože. Naime, uz preporuke izolacije i socijalne distance, važu ulogu u borbi s pandemijom koronavirusa ima i redovno i pravilno pranje ruku kao jedan od najučinkovitijih načina sprječavanja širenja zaraze. Međutim, često pranje ruku uklanjanju nečistoću, ali i zaštitni sloj na koži. Zato je nužna njega

avene njega u doba korone

Ono što se donedavno činilo kao scenarij SF filma postalo nam je svakodnevica. Pandemija virusa COVID-19 poput neke nevidljive koprene obavila nam je živote promijenivši ih do temelja. Sve stvari kojima smo se veselili u zimskim mjesecima odgođene su do daljnjeg, a najjači potres u posljednjih 140 godina koji je pogodio Zagreb pokazao je da uvijek može gore, ali i da se možemo nositi sa svime. Ljekarnici, liječnici, medicinske sestre i ostalo medicinsko osoblje čine sve kako bi osigurali našu dobrobit u ovoj teškoj situaciji. Poštovanje i zahvalnost na riskiranju vlastitog zdravlja kako bi sačuvali naše najlakše ćemo pokazati tako da se pridržavamo propisanih mjera i ne ugrožavamo ih neodgovornim ponašanjem. Stoga prije svakog izlaska dobro razmislite kome tim izlaskom možete naštetiti, a kome svojim ostankom možete pomoći i jednostavno #OSTANIDOMA. 

avene njega u doba korone

S obzirom na to da su nam se do te mjere promijenili životi, promijenile su se i potrebe naše kože. Naime, uz preporuke izolacije i socijalne distance, važnu ulogu u borbi s pandemijom koronavirusa ima redovno i pravilno pranje ruku kao jedan od najučinkovitijih načina sprječavanja širenja zaraze. Preporuča se što češće pranje ruku, i to temeljito pranje sapunom, minimalno 20 sekundi. Korisno je i dodatno se zaštititi sredstvom za dezinfekciju na bazi alkohola. Često pranje ruku, kao pouzdan način suzbijanja širenja bolesti, može dovesti do problema suhe kože. Sapun i voda uklanjanju nečistoću, ali i zaštitni sloj na našoj koži. Ruke postaju grube, suhe i osjetljive. 

avene njega u doba korone

Kako njegovati ruke u doba korone? Nakon pranja, ruke osušite nježno tapkajući ručnikom ili papirnatim ubrusima, a ne trljajući ih ručnikom. Ako ste u prilici, odmah nanesite kremu za njegu ruku. Idealne kreme za svakodnevnu njegu su one koje se lako nanose i brzo upijaju te pritom na koži ostavljaju zaštitni, izolacijski sloj koji postaje barijera, "druga koža",  štiteći tako ruke od izvanjskih utjecaja. Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène su za njegu razvili Cicalfate HAND obnavljajuću barrier kremu te Cicalfate obnavljajuću kremu koje će pružiti njegu i umirenje koje je koži potrebno. Sukralfat, jedinstveni djelatni sastojak, olakšava obnovu površinskih oštećenja kože. Kombinacija bakar i cink sulfata smanjuje rizik od razvitka bakterijske infekcije. Avène termalna izvorska voda umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Osobe s kroničnim dermatozama moraju osobito paziti i njegovati ruke kako bi se izbjegla nadraženost kože i pogoršanje stanja. Dodatni savjet: Iskoristite vrijeme kada spavate za obnovu i umirenje kože te prije spavanja nanesite obilato kremu za ruke. 

avene njega u doba korone

Svi poštujemo kampanju #ostanidoma te zbog hladnoće netipične za ovo doba godine dane provodimo u prostorijama s centralnim grijanjem, pa koža može postati suha, gruba i ispucala, sklona iritacijama i ekcemu. Suhi zrak pogoduje širenju virusa te isušuje sluznicu usta, nosa, dišnih puteva i očiju koja može pomoći u zaštiti od koronavirusa, ali je treba održavati vlažnom, kako kaže naš molekularni biolog prof. dr Gordan Lauc, a potvrđuje članak nekoliko autora objavljen u uglednom časopisu Annual Review of Virology.

avene njega u doba korone

Jedan od načina kako održati sluznicu vlažnom je korištenje Avène termalne izvorske vode koja je u srcu svakog Eau Thermale Avène proizvoda te djeluje umirujuće i antiiritacijski. Bakteriološki je čista i pitka, nisko mineralizirana te sadrži čitav niz aniona, kationa te elemenata u tragovima. Optimalan 2:1 omjer kalcija i magnezija čini ju jedinstvenom te primjenjivom u čitavom nizu situacija u kojima koža treba trenutno umirenje i hidraciju. Pošpricajte lice nos, oči i usta i uživajte u umirenju i osvježenju. Imajte na umu dvije stvari: ona nije lijek protiv koronavirusa, već dodatna mjera koja može pomoći, pouzdajte se u mjere nadležnih službi – redovito i temeljito pranje ruku vodom i sapunom te održavanje socijalne distance. Osim toga, ne zaboravite da nije uputno tresti Avène termalnu izvorsku vodu prije upotrebe jer to zbog potisnih plinova uzrokuje neravnomjerno prskanje. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.