Laboratorij Arkopharma je, zahvaljujući dugogodišnjoj ekspertizi na području prirodnih dodataka prehrani razvio Forcapil Kosa i nokti, učvršćujuća formula, najpotpuniju formulu za jaču, gušću i sjajniju kosu te čvrste nokte, koji sadrži aminokiseline, vitamini, minerale i elemente u tragovima

forcapil kosa i nokti

Kosa… oružje masovnog zavođenja kroz stoljeća i kroz civilizacije. Ljepota, sjaj, mekoća, a ponekad i boja kose igraju glavnu ulogu, ali i stiliziranje kose, zavodljive geste poput prolaska rukom kroz kosu i sl… Grčka mitologija često spominje bujnu kosu svojih boginja: Afrodita je omotala golo tijelo svojom dugom plavom kosom, Venera je njegovala kosu uz pomoć Gracija - boginja ljupkosti i ljepote, dok je Ariana zavodila Bakusa prekrasnom kosom koja leprša na vjetru… Najranija spominjanja kose potiču iz drevnog Egipta prije 4000 godina, gdje su žene nosile državne perike u svrhu zavođenja i erotike. U gotovo svim civilizacijama kosa zauzima posebno mjesto. No, suprotno mišljenju, naša je kosa živi dio našeg tijela, s vlastitim životnim vijekom te stalnim ciklusom obnove.

forcapil kosa i nokti

Naša kosa je zakopana u vlasište kao u zemlju. U korijenu kose odvija se aktivni rast. Korijen je okružen živcima i krvnim kapilarama iz kojih stanice mogu crpiti hranjive tvari (aminokiseline, vitamini, minerali i elementi u tragovima) potrebne za njihov rast, no za optimalan rast, ljepotu i zdravlje kose, one moraju biti prisutne u dovoljnoj količini u krvotoku. Mnogi hranjivi sastojci mogu vam pomoći da zadržite lijepu kosu, posebno kod promjene godišnjih doba ili kad god osjetite potrebu.

forcapil kosa i nokti

Laboratorij Arkopharma je zahvaljujući dugogodišnjoj ekspertizi na području prirodnih dodataka prehrani razvio najpotpuniju formulu za jaču, gušću i sjajniju kosu te čvrste nokte, koji sadrži:

Aminokiseline neophodne za snagu kose: Metionin je aminokiselina koja djeluje kao prekursor i aktivator za sintezu keratina, glavnog proteina i građevnog elementa kose. Cistin je aminokiselina koja povećava promjer vlasi te stimulira rast kose.

Vitamin B6 + Vitamin B9: Ova 2 vitamina neophodna su za proizvodnju keratina te bolju ugradnju aminokiselina metionina i cistina kako bi kosa bila ojačana i revitalizirana. Vitamin B6 doprinosi normalnoj sintezi cisteina koji se zatim koristi za stvaranje cistina. Vitamin B6 također doprinosi normalnom metabolizmu proteina poput keratina. Konačno, on također igra ulogu u regulaciji hormonalne aktivnosti, što može biti pomoć u slučaju hormonski uvjetovanog gubitka kose. Vitamin B9 ili folna kiselina uključen je u procese diobe stanica, a također igra ulogu i u metabolizmu aminokiselina.

Biotin (900% PDU) + Vitamin B5 + Cink: Vitamin B8 (biotin ili vitamin H) pomaže u održavanju zdrave, podatne, sjajne i otporne kose te zajedno s vitaminom B5 stimulira rad folikula kose. Cink regulira količinu sebuma kako bi povećao sjaj kose. Kod manjka cinka u tijelu dolazi do opadanja kose i pucanja nokiju. On doprinosi sintezi proteina poput keratina, i održavanju zdrave kose, podržavajući njihov rast i regulirajući njihov pad. Također pomaže u održavanju snažnih i otpornih noktiju.

Vitamin D3: Protiv suhoće kose, hrani kosu i održava ju mekom. Djeluje na sjaj kose te u kombinaciji s keratinom pomaže rastu kose.

forcapil kosa i nokti

Forcapil Kosa i nokti, učvršćujuća formula
Broj 1 dodatak prehrani za kosu i nokte u Francuskoj stigao je i u Hrvatsku. Superiorna formula koja kombinira esencijalne aminokiseline cistin i metionin nužne za izgradnju keratina te biotin i ostale vitamine B skupine, vitamin D3 te cink u koncentracijama potrebnim za vitalnost, sjaj i čvrstoću kose i noktiju. Idealan za rijetku kosu bez sjaja i volumena te za lomljive nokte, no namijenjen i svima koji žele poboljšati izdržljivosti, volumen i sjaj kose te povećati čvrstoću noktiju. Siguran i za trudnice od 2. tromjesečja trudnoće te za dojilje. Cijena: 60 kapsula; 123 kn

Arkopharma proizvodi dostupni su u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te online putem Sophia.hr web trgovine.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.