Angie, 37-godišnja djevojka rođena u Londonu, planirajući vjenčanje želi upoznati svoje pretke u Grčkoj, točnije u malom selu Amiras na otoku Kreti. Grčka je odmah osvaja, kao i ljudi koje ondje susreće, a posebno se zbližava sa svojom bakom Mariom

otok tajni

Maria, starica u dubokoj dobi, krije neke tajne već godinama. One potječu iz doba njemačke okupacije Krete tijekom Drugoga svjetskog rata te u sebi sadržavaju svu kompleksnost ljudskih odnosa: ljubav, vjernost, poštenje, požrtvovnost, ali i laž.

Angie se, ni ne očekujući, ubrzo nađe u čitavu kolopletu ljudskih odnosa i događaja koje krije priča, ali i onih koji se trenutno zbivaju na Kreti te u Londonu gdje boravi njezina majka. Roman na kraju do vrhunca dovodi svu dramatiku ljudskih sudbina te ostavlja bez daha.

Ovaj roman svojim povijesnim narativom te ljubavnom pričom smještenom na Mediteran predstavlja savršeno štivo. On dijeli osobine s romanima poput Otok Victorie Hislop te More izgubljene ljubavi Sante Montefiore, čija je radnja također smještena na čarobni Mediteran. Ljubitelje povijesne romanse i obiteljske sage ovaj roman nikako neće razočarati!

O autorici: Patricia Wilson živjela je u Amirasu na Kreti, gdje je smještena radnja ovoga romana. Inspiraciju za pisanje pronašla je kada je iskopala strojnicu u svome vrtu koja je korištena u događajima u rujnu 1943. Većina se priča temelji na stvarnim pričama koje su joj ispripovijedale najstarije žene Amirasa – žene koje nikada prije nisu govorile o svojim iskustvima. Patricia i dalje provodi mnogo vremena u Grčkoj, a ovaj joj je roman prvijenac.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.