Odbrojavanje je počelo! Još je mjesec dana do dolaska najpoznatije svjetske izvođačke trupe u Zagreb, a domaća će publika imati priliku pogledati predstavu Cirque du Soleil, višeosjetilni spektakl Toruk – The First Flight, nastao prema filmskoj uspješnici 'Avatar' Jamesa Camerona

cirque du soleil

Prva produkcija Cirque du Soleila, koja je nastala prema filmskom predlošku, na pozornicu dovodi svijet Pandoru, a priča slijedi trojicu ratnika u potrazi za spašavanjem Na'vija od izumiranja. Heroji traže pet predmeta iz pet različitih klanova koji se moraju kombinirati kako bi ujedinili svijet i spasili svemoguće Drvo Duša od svoje vatrene sudbine.

cirque du soleil

Zbog vrhunske tehnologije i inovativnog inženjeringa, ova predstava budi sva osjetila. Naime, cijeli set je živ, kreće se, trese te je prisutna živahna energija koju publika itekako osjeća. Svjedoci su potresa, poplava, vulkana i još mnogo toga, a zvukovi dolaze iz različitih mjesta i udaljenosti oko Arene.

cirque du soleil

Iznenađujuća glazba ne samo da pojačava emocionalni učinak priče već postaje njezin sastavni dio, a osim zvukova eksplozija koji naglašavaju akciju, šuma vodopada i raznih stvorenja, glazbeni nastupi neprimjetno su utkani u koreografiju. Predstave su zahtjevne te pokazuju raznovrsnost izvođača, od klasičnog i suvremenog plesa do akrobatskih elemenata, nekih čak na rubu opasnosti izvođenja što daje posebnu čar i atraktivnost u izvedbi.

cirque du soleil

U nastojanju da doživljaj publike podignu na potpuno novu razinu i što više ju uključe u performans, lansirana je i mobilna aplikacija TORUK – The First Flight, prvu takve vrste. Aplikacija je napravljena u suradnji s dugogodišnjim tehnološkim partnerom SAP-om, a cjelokupno iskustvo diže na jednu novu razinu te omogućuje publici da bude dijelom akcije prije, tijekom i nakon same predstave!

cirque du soleil

Toruk – The First Flight bit će postavljen u Areni Zagreb od 7. do 9. prosinca 2018., a ulaznice za četiri izvedbe mogu se osigurati putem sustava Eventim.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.