Četvrtu godinu zaredom, proljeće u Splitu miriše će na street food specijalitete nekih od ponajboljih splitskih ugostitelja. Splićanima i brojnim turistima omiljena splitska manifestacija, Split Spring by Staropramen, održava se ponovo u Đardinu, a traje do 15. svibnja

split spring food festival

Svoje street food specijalitete u Đardinu će pripremati omiljena gradska okupljališta poput Galerije, Pinku, Corta Maltesea i Pandore, Artičoka, Uja, Bokamorre, Mista, Mazzgoona i Noor bara, Šuga, Maka Make, Totosa, Biberona sushi&grilla, Funky Georgea, ali i zanimljivih gostiju poput American bara Dollar iz Varaždina, Soparnika iz Omiša i Begs plants based kitchena iz Zagreba. 

split spring food festival

Tijekom dana posjetitelji će moći uživati u odmoru u najljepšem gradskom parku, dekici na travi i Staropramen piknik zoni, slikati se u kreativnim foto kutcima, ali i pojesti nešto u djelu festivala uz dječji park. Svaku večer od 20h tu su nastupi jazz, funky i swing bendova i izvođača, a tijekom deset dana festivala posjetitelji će imati prilike vidjeti Split i splitsku rivu iz objektiva i oka Sonje Dvornik te uživati u njenoj izložbi koja će biti postavljena po Đardinu. 

split spring food festival

Poznato je već kako Split Spring posjećuju gosti iz cijele Dalmacije, od Šibenika, Zadra, Murtera, Omiša pa sve do Makarske, a neki zbog njega potegnu čak i iz Zagreba, a kako i ne bi – ima li bolje vikend kombinacije od odlične atmosfere, vrhunske spize, pića, druženja i predivnog Splita. Ovo je festival koji posjećuju mladi, stari, obitelji, susjedi, domaći, stranci, poslovnjaci, brojne poznate osobe, ali i oni stariji Splićani koji slična događanja ne posjećuju gotovo nikad.

split spring food festival

Uz sve to, već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom, udruga za zaštitu kućnih ljubimaca, Bestie tijekom popodnevnih sati pokušat će udomiti mace i pse bez doma. Slike zaista govore više od tisuću riječi, a prema njima, vrlo lako možete zaključiti da je ovaj festival osvojio srca Dalmatinaca. Vidimo se u Đardinu!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.