Možda ste već čuli za njih, a ako niste, bit će vam definitivno drago što postoje. Oni su Walden Plants - specijalizirani studio iz Zagreba koji se bavi izradom biljnih terarija. Uz terarije, u njihovoj zelenoj oazi u blizini Britanca čeka vas sve što može razigrati srce pravih biljkoljubaca i urbanih vrtlara, ali i onih koji su tek otkrili magičan svijet zelenih ljubimaca

Studio Walden Plants

Sve je započelo s Danijelom, agronomkom i biljnom entuzijasticom koja se izradom biljnih terarija bavi od 2019. Nakon raznih edukacija i eksperimenata, dugogodišnji hobi Danijela je odlučila pretvoriti u posao. Njoj se prošle godine pridružila sestra Bojana, grafička dizajnerica, koja je nakon dugih godina rada u struci bila u potrazi za novim izazovom. Zajedno su odlučile ove godine proširiti cijelu priču i otvoriti Plant shop u srcu Zagreba! U blizini Britanskog Trga, u Kačićevoj 7A, uselile su se u prostor o kojemu su, kako kažu, maštale još od studentskih dana dok su izlazile u susjedni kultni kafić Sedmica. 

Studio Walden Plants

Biljke koje su jednostavne za održavanje & stručni savjeti 

U svom shopu Danijela i Bojana nude samo biljke o kojima se i same znaju dobro brinuti te su upoznate sa svim njihovim "cakama", a poseban naglasak stavljaju na vrste koje su jednostavne, koje mogu podnijeti malo slabije životne uvjete i koje će vam možda oprostiti i ako ih koji put zaboravite zaliti. Želja im je, kažu, da ljudi budu uspješni u uzgoju svojih biljaka, da uživaju u njihovom rastu i u svakom novom listiću, a da se imaju kome obratiti ako se pojavi neki problem.

Studio Walden Plants

Nešto za poklon, a nešto za vas

Uz sobno bilje, u Walden Plantsu vas čekaju razni korisni dodaci za njegu biljaka, ali i ukrasni predmeti za uređenje doma i poklone, poput teglica za biljke i vaza. U asortimanu imamo i neke brandove koji su potpuno novi na hrvatskom tržištu, poput nizozemskog Foekje Floeura, mjerača vlage Sustee i sjemenki talijanske firme Piccolo Seeds, a tu su i razne vaze i ukrasne tegle dobro poznatih imena poput belgijskog Seraxa, danskog Bergs Pottera i Madame Stoltz te nizozemskog &kleveringa. Ukratko - ako tražite poklon za osobu zaluđenu biljkama ili ako pak želite da vaša sobna džungla pokupi sve lajkove na društvenim mrežama, svratite u Walden Plants!

Studio Walden Plants

Planovi za budućnost

U budućnosti ljubitelje biljaka očekuju razne radionice - ponajprije vezane uz izradu terarija no želja nam je povezati se s drugim biljnim entuzijastima i "štreberima" kako bi ih pozvali da u našem prostoru podijele svoje specijalizirano znanje sa svim zainteresiranima. 

Studio Walden Plants

Web shop

Tu je i web shop www.walden-plants.hr koji će s vremenom popuniti cijelim asortimanom tako da bude dostupan i svima onima koji nisu iz Zagreba, a uživaju u biljkama i zelenilu. Na web shopu će također objavljivati vodiče za njegu vrsta biljaka koje imaju u ponudi, a sve novosti i događanja ćete moći popratiti na Instagramu @walden_plants i Facebooku @waldenplants.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.