Ne propustite Festival Pjenušaca & Jagoda i priliku da u svibanjskom vikendu, 22. i 23. svibnja 2021., kušate najbolja pjenušava vina i otkrite tajne jaskanskih podruma, i to od samih vinara 

festival pjenusca i jagoda

Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području koje se smjestilo na istočnim i južnim obroncima Plešivice, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Ovdje se vinogradi uzgajaju više stotina godina, a osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju specifičnih i originalnih vina.

festival pjenusca i jagoda

Uoči svjetskog dana vina, koji se obilježava 25. svibnja, 22. i 23. svibnja 2021. održat će se Festival Pjenušaca & Jagoda, na otvorenome, u dvorištima vinarija poznatih jaskanskih proizvođača pjenušaca koji sudjeluju u ovoj manifestaciji; R. Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember, Tomac & Bajda. Vinarije će biti otvorene u subotu i u nedjelju, od 10 sati do 21 sat. Dolazak je potrebno najaviti vlasnicima odabrane vinarije, a u sklopu istog imat će prilike kušanja pjenušaca i jagoda po promotivnoj cijeni od 20 kuna. Obavezno je poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

festival pjenusca i jagoda

U narednim danim upoznajte jaskanske pjenušce i vinare Organizatori će se svakako potruditi da sudionike na određenim punktovima dočekaju s dodatnim ugodnim iznenađenjima, a posebice za one koji prvi puta dolaze na Plešivicu. Podsjetimo se kako je jaskanska turistička zajednica 2019. godine za Festival Jagoda & Pjenušaca primila nagradu Udruge hrvatskih putničkih agencija za kreativnost, inventivnost manifestacije koja na podlozi proizvodnje vrhunskih pjenušavih vina svojim sadržajem doprinosi unaprjeđenju turističke ponude destinacije.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.