Hrvatska je dobila novu prelijepu gastro senzaciju koja ostavlja bez daha. Povijesna splitska palača Dešković, koja se nalazi u strogom centru grada, dom je novom neodoljivom pubu Fabrique. Industrijski dizajn spojen s dalmatinskim šarmom zadovoljava vodeće svjetske trendove i vodi vas na nezaboravno više osjetilno putovanje. Sam ulazak neodoljivo podsjeća na ulaz u neku staru tvornicu željeza, no udahnutu duhom modernog doba, a otuda i naziv Fabrique

fabrique, split

Pogledate li malo dublje kroz prostor očarat će vas jedinstveni interijer sa zidovima od kamena i cigli palače Dešković iz 1958. godine koji su ostali netaknuti. Kako i priliči zamišljenoj tvornici, sve unutar puba jedinstveni je ručni rad, počevši od željeznog šanka, drvenih stolica i stolova, rasvjetnih tijela do brojnih zidnih instalacija. Personalizirane ilustracije pubu su dale posebnu čar.

fabrique, split

fabrique, split

Fabrique je nastao po uzoru na fun&bbq pubove Londona gdje se u restorane dolazi zabavljati prije samog odlaska u neki klub. To će biti prostor koji će okupljati osobe željne druženja i uživanja. Fabrique će biti jedinstvena destinacija zabave sa šarmom i duhom Mediterana u kojemu nikada nećete biti sami. Novi je ovo projekt splitske ugostiteljske grupacije F group nastao sa željom da se gradska gastro scena obogati i stvori potpuno novo mjesto za uživanje u pivu i vrhunskom roštilju. Fabrique ima kapacitet od 160 sjedećih mjesta, te još te 40 mjesta na terasi.

fabrique, split

fabrique, split

Pouda ovog novog omiljenog okupljališta Splićana te brojnih turista sadražava 50-ak vrhunskih piva, od kojih je osam točenih ali i sve popularnija domaća craft piva. Spoj povijesti i modernog doba vidi se i u samom meniju. Vrhunski zatvoreni roštilj novije generacije na ugljen Josper Grill trenutačni je hit u svijetu jer omogućuje brzu termičku obradu i očuvanje izvornih okusa i sokova mesa, ribe i povrća te ne isušuje namirnice što tradicionalnu ponudu s roštilja oplemenjuje novim okusima te finim mirisom i okusom dima.

fabrique, split

Sadržajno bogati program  Fabrique puba bit će popularni pub kvizovi, dok će se u lipnju i srpnju uz vrhunsko pivo i roštilj organizirati i praćenje utakmica Europskog prvenstva u nogometu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.