Ponekad nam je potreban odmak od svakidašnjice i malo zabave, a upravo to možemo potražiti u novootvorenom Muzeju iluzija. Hologrami, optičke varke i mnogo drugih zabavnih stvari očekuju nas u Ilici 72, mjestu gdje počinje svijet iluzije

muzejiluzija_cool_cijela

Glavni grad Hrvatske postaje bogatiji za još jedan muzej - Muzej iluzija. Svijet s najvećom zbirkom holograma u ovom dijelu Europe i s preko 70 eksponata potpuno oduševljava, štošta uči, zasigurno iznenađuje pa i zbunjuje, jer u tom muzeju pouzdano ništa nije onakvo kakvim se čini.

Muzej iluzija nudi intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo u zabavnoj avanturi za sve generacije. Kroz atraktivne i zabavne varke, posjetitelji će mnogo naučiti o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti te će moći bolje razumjeti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

muzejiluzija_cool_cijela1

Zamislite da se odupirete gravitaciji u kosoj sobi, kako se osoba s kojom ste došli odjednom smanjuje ili povećava, kako stvarno vidite rupu bez dna, kako poslužujete nečiju glavu na pladnju i sve to ovjekovječujete fotografijom u beskonačnoj sobi.

muzejiluzija_cool_cijela2

Muzej ima i pametnu igraonicu koja, kroz razne didaktičke koncepte i Dilemma igre, pretvara igraonicu u pravi fitness za mozak, dok muzejska trgovina nudi 3D rasvjetu, didaktičke igračke za sve uzraste i suvenire, a sve kako bi posjetitelji sa sobom ponijeli iskustvo čuđenja i otkrivanja koje ne prestaje izlaskom iz pravog carstva iluzija.

Sadržaj muzeja oduševit će sve uzraste stoga nemojte zamišljati nemoguće, povedite svoje najdraže i uživajte u Muzeju iluzija.

muzejiluzija_cool_cijela3

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.