artOmat ove godine slavi svoj 5. rođendan, proslavu svojih prvih pet započinje u petak, 12. prosinca 2014. s početkom u 19h u Domu hrvatskih likovnih umjetnika kada će disc jockey - Itch, aka Sanjin Kaštelan, glazbeno intervenirati i sintetizirati jubilarno otvorenje 5. artOmat-a

artomat 2014

Tomica Paradi

Atmosferu će dodatno obogatiti 75 selektiranih izlagača, redom umjetnika i kreativaca koji djeluju u različitim područjima dizajna i primijenjene umjetnosti, a publici će predstaviti unikatne autorske radove po pristupačnim cijenama. Prostor Galerije Bačva od 13. do 15. prosinca postat će mjesto ujedinjenja stvaralačkih snaga umjetnika, sudionika i djece koja će na participatornoj radionici "United Creation – Ujedinjena Kreativnost" kolektiva C.R.T.A. testirati granice crtanja kroz ritam, ton i asocijaciju.

artomat 2014

Booteq

U utorak, 16. prosinca artOmat ugošćuje projekt intrigantnog naziva OD ILUZIJE DO INKLUZIJE, Kazališta slijepih i slabovidnih Novi Život, a u srijedu, 17. prosinca na umjetničkom eventu Artist speed dating, koji priprema vizualna umjetnica Martina Miholić, posjetitelji će kroz format petominutnog popularnog, brzinskog, ljubavnog upoznavanja imati prilike upoznati vizualne umjetnike.

Nakon akcelerirane srijede, u nešto blažem tonu, od 18. do 21. prosinca, japanska umjetnica Akiko Sato otvara svoj umjetnički prostor - točnije GRAD OD KARTONA I LJUBAVI svim posjetiteljima koji žele participirati u stvaranju zajedničkog rada. Ovaj bogati sadržaj upotpunjuje DIY - do it yourself program, koju artOmat njeguje od samih početaka i to kroz format edukativnih radionica, na kojima posjetitelji mogu sami izraditi božićne poklone svojim bližnjima.

artomat 2014

Kristina Fazinić

Najkraći dan u godini, 21. prosinca, istovremeno i zadnji dan artOmat-a, obilježit će 2. Maraton kratkometražnih filmova, koji Hrvatski audiovizualni centra organizira već 2. godinu zaredom, a prvi put u sklopu artOmat-a. Najmlađi posjetitelji 5. artOmat-a u Klubu HDLU-a moći će uživati u seriji animiranih filmova Profesor Baltazar – Zvjezdani kvartet. Nakon projekcija, najmlađi će maratonci naučiti kako pokrenuti najzanimljivije oblike i elemente iz kultne serije i pripremiti se za izradu jednostavnih optičkih igračka kao što su zoetrop, taumatrop i flip book uz edukativno vodstvo umjetnice Vide Guzmić.

artomat 2014

Miljenko Šoić

artOmat će zatvoriti SILABA bend koji se temelji na fuziji afričke i zapadne glazbe te vatreni performans žonglerske skupine Vatrenjaci 21. prosinca u 20 sati.   artOmat je otvoren svakodnevno od 12 do 20 sati, ulaz je besplatan kao i sav popratni program!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.