Zagrebački start up 3DTech jedna je od brojnih firmi kojoj je pandemija virusa Covid-19 zaustavila poslovanje. Ne gubeći previše vremena, svoje su napore usmjerili u doniranje zaštitnih vizira javnozdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske, a sada su pronašli način kako to mogu nastaviti raditi u narednim mjesecima

3d tech viziri

Zagrebački start up 3DTech jedna je od brojnih firmi kojoj je pandemija virusa Covid-19 naglo zaustavila poslovanje. Budući da se njihova primarna djelatnost proizvodnje 3D printera i 3D printanja vezala uz dentalnu industriju koja je trenutno ograničena samo na hitne slučajeve, ne gubeći vrijeme, udružili su snage s tvrtkom bit4bytes te  odlučili svoje napore usmjeriti na printanje potrebnih dijelova za zaštitnu opremu zdravstvenih radnika koji su tijekom ove izvanredne situacije na prvoj crti obrane. 

3d tech viziri

Svoje vizire Veezer već su donirali brojnim javnozdravstvenim ustanovama diljem RH (domovima zdravlja, bolnicama, domovima za starije i nemoćne), a kako bi mogli nastaviti proizvodnju vizira koji će svoje mjesto naći kod onih kojima je to sad najpotrebnije, osmislili su poslovni model koji će financirati daljnje donacije. Naime, na platformi veezir.com, vizir se može donirati po cijeni od 30 kn, kupiti po cijeni od 60kn +PDV ili kupiti i donirati za zdravstvene institucije po izboru za cijenu od 80kn + PDV. Također, ako ste zdravstveni radnik u nekoj od bolnica, klinika, staračkih domova ili slično, na stranici se možete prijaviti za donaciju. 

3d tech viziri

"Lijepo je vidjeti da u kriznim situacijama inovativnost i solidarnost ne poznaju granice. Drago nam je da građani, institucije i drugi mladi poduzetnici cijene naš doprinos i žele se uključiti. Zahvaljujući ZICERU, koji je otvorio svoja vrata i u ovo doba zabrana, nekolicina nas koji sudjelujemo u borbi protiv COVID-19 sada smo u mogućnosti nastaviti sa svojim inovativnim radom i pomoći drugima. Naši 3D printeri, koji su u potpunosti hrvatski proizvod, pronašli su novu svrhu u ovoj krizi i sad printaju zaštitne vizire", izjavio je Ljubomir Lokin iz 3DTecha.

Više informacija pronađite na stranici veezir.com.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.