Rekordnih 82 milijuna kućanstava diljem svijeta odlučilo je pogledati seriju Bridgerton u prvih 28 dana od početka emitiranja. Serija je zauzela prvo mjesto na ljestvici gledanosti u 83 zemlje, uključujući SAD, UK, Brazil, Francusku, Indiju i Južnu Afriku te je ušla na listu top 10 u svim zemljama osim Japana, čime je postala najuspješnijom Netflix serijom

bridgerton netflix

Bridgerton je američka povijesna dramska serija koja prati obitelj Bridgerton i temelji se na romanima Julie Quinn. Serija donosi publici sve ono što vole kod serija koje je producirala produkcijska kuća Shondaland – svjež pristup klasičnom žanru koji donosi romantiku, raznolikost, snažne žene, dosjetljivost, spletke i još mnogo toga.

"Svjedočiti oduševljenju obožavatelja koje su stvorili producenti serije, uključujući jedinstvenu Shondu Rhimes, kreatora serije Chrisa Van Dusena i izvršne producentice Betsy Beers uistinu je nadrealno iskustvo. Imati mogućnost danas objaviti da je Bridgerton trenutno najgledanija serija svih vremena na Netflixu uistinu je ostvarenje sna", izjavila je Jinny Howe, potpredsjednica odjela Original Series u Netflixu.

Svi tipovi publike vole romantiku
Romantične knjige uvijek su se izrazito dobro prodavale, ali su te priče rijetko završavale na ekranu. Ljubavna veza između Daphne i Simona s dinamikom "hoće li ili neće" u kombinaciji s raskošnim kostimima i sjajnim interijerima stvorila je svijet u koji je publika svih sredina i dobi mogla pobjeći. Birdgerton je pokazao da romantika može biti pametna, dinamična, odvažna i isto tako univerzalno privlačna.

Isplati se biti odvažan i poduzimati kreativne "rizike"
Bridgerton - poput serije Damin gambit - prkosi tradicionalnom te pokazuje da drame iz određenog razdoblja nisu ograničene opsegom ili publikom. Serija je izmišljeni prikaz Londona iz 1813. koji otkriva fasadu iza Regency doba. Ovo razdoblje u prikazu Chrisa Van Dusena i Shandolanda nije zamišljeno kao povijesni prikaz. To je raskošniji i komičniji prikaz nego što ga pružaju uobičajene drame razdoblja, što je iznenadilo i oduševilo korisnike.

bridgerton netflix

Gledatelji žele vidjeti svoj odraz na ekranu
Obožavatelji Shondalanda očekuju zastupljenost različitosti u svim njihovim serijama. Serija Bridgerton uzela je djelić istine iz povijesti kraljice Charlotte i pretvorila ju u crnu vladaricu koja  koristi svoju moć za utjecaj na šire promjene u britanskom društvu. Osnaživanje žena i diverzifikacija glumačke postave posebno je odjeknula i učinila Bridgerton suvremenijim. Poput druge dvije iznimno popularne serije Damin gambit i Emily u Parizu, Bridgerton se oslanja na univerzalne teme koje izravno govore ženama jer glavne uloge imaju neovisne ženske protagonistice. 

Uspjeh serije Bridgerton omogućio je da knjige prema kojima je serija snimljena prvi puta budu uvrštene na listu najprodavanijih knjiga The New York Timesa - 18 godina nakon što su prvi put objavljene. Veselimo se naučenim lekcijama i njihovoj primjeni u praksi kako odlazimo prema drugoj sezoni i stvaranju više uključivih i progresivnih priča o ženama za naše korisnike diljem svijeta. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.