Intimina, brend posvećen ženskom intimnom zdravlju, objavio je svoju prvu knjigu, zbirku kratkih priča o iskustvima s menstruacijom, zavrzlamama oko ulaska u pubertet i prijateljstvu pet mladih heroina

intimina the wonder girls guide book

Danas je u svijetu obrazovanje o menstruaciji još uvijek nedovoljno, posebno za mlade ljude koji tek ulaze u pubertet i koji su vrlo često zbunjeni i prestrašeni radi svih promjena koje se događaju u njihovim tijelima i umovima. Kao brend posvećen uklanjanju stigme oko menstruacije te obrazovanju i osnaživanju žena svih dobnih skupina, INTIMINA obilježava Dan žena lansiranjem knjige za djevojke koje su tek postale ili će uskoro postati ženama. Knjiga "The Wonder Girls Guide Book" ima za cilj popuniti rupu koju su ostavili neadekvatni obrazovni programi, tabui i osjećaj srama oko menstruacije, te potaknuti na razgovore o menstruaciji, posve normalnom dijelu odrastanja.

intimina the wonder girls guide book

INTIMINA je posvećena svakoj životnoj dobi žena, a misija brenda je educirati o menstruaciji i važnosti dobrog reproduktivnog zdravlja. Ovaj vodič za djevojke za uzrast od osam do dvanaest godina napisala je kreativna direktorica brenda INTIMINA Ana Ivušić, a važnost knjige je u tome što donosi priče o iskušenjima i nevoljama koje doživljavaju snažne mlade žene zbog svojih tijela koja se mijenjaju. Svaka priča, čije glavne junakinje svojim živopisnim ilustracijama predstavlja mlada umjetnica i dizajnerica Antonija Bačić, pruža mogućnost situacijskog učenja te znanstvene informacije o menstruaciji s praktičnim savjetima o tome kako izbjeći neugodne situacije. Putem dijaloga između likova, junaci knjige uče o važnosti otvorene komunikacije među prijateljima i roditeljima, te važnosti razumijevanja, tolerancije, međusobne podrške, zaštite, hrabrosti, altruizma, autentičnosti i asertivnosti. Situacije opisane u pričama pružaju modele za razgovore s poštovanjem i razumijevanjem između roditelja i njihove pubertetske djece.

intimina the wonder girls guide book

Uklanjanje stigmi oko menstraucije cilje je koji se najbolje može postići malim koracima - na dječjim igralištima, školskim hodnicima, u svlačionicama; svugdje gdje mladi dijele svoj intimni život. Bitno je da normalne ljudske funkcije ostanu upravo to - normalnima, i da se svakim razgovorom o prirodnom rastu i promjenama osnažuje, umjesto da se stvara osjećaj neugode.

intimina the wonder girls guide book

"Ovom knjigom INTIMINA nastavlja svoju misiju pomaganja ženama u ostvarivanju ispunjenih života i uklananja stigmi oko prirodnih pojava poput menstruacije. Dan žena posvetili smo djevojkama kako bismo im pomogli da uđu u svijet žena bez straha te dali savjete o rješavanju mogućih neugodnih situacija povezanih s menstruacijom. Vjerujemo da će ovaj vodič biti od velike pomoći i roditeljima koji još uvijek nisu razgovarali sa svojim kćerima i sinovima o svim promjenama koje donosi pubertet ", naglasila je Danela Žagar, INTIMINA globalna brend menadžerica.

The Wonder Girls Guide Book e-knjiga dostupna je kao dar uz kupnju na stranici Intimina.com.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.