U utorak, 25. travnja, s početkom u 13 sati na Visokom učilištu Algebra, po deveti put održat će se konferencija pod nazivom ICT Supergirls u organizaciji hrvatske softverske kompanije Lemax. Inicijativa je dio globalnog pokreta kojemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i mladih žena za ostvarivanjem karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima

lemax ict supergirls

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj. Povezuje fakultete i IT tvrtke za zajedničko promicanje rodne ravnopravnosti, organizira inspirativne programe žena u profesionalnom razvoju te pruža smjernice i preporuke kroz karijerni put u ICT-ju.

lemax ict supergirls

"Ovo je jedini događaj od kojeg se naježim, čak i kada samo govorim o tome. Svjedočila sam life-changing iskustvima i uvijek me iznova iznenadi koliko nečije osobno iskustvo znači sudionicima i motivira ih. Ovim projektom uistinu mijenjamo našu zajednicu na bolje", rekla je Nataša Kapov Kostovski, voditeljica u Lemaxu, a ujedno i glavna organizatorica ICT Supergirls konferencije. 

lemax ict supergirls

Sudionice će imati priliku za networking i dijeljenje iskustva - ne samo s govornicama nego i sudionicama s kojima dijele slične interese. Osim sudjelovanja na inspirativnim predavanjima, posjetiteljice će imati mogućnost prijaviti se i na Mentoring Byte. Riječ je o programu koji spaja mlade ljude u IT-ju s  idealnim mentorom kako bi kroz individualno mentorstvo pokrenuli ili unaprijedili karijeru.

Inspirativne predavačice zavidnih karijernih puteva

Kao i prethodnih godina, sudionice će imati priliku poslušati zanimljiva predavanja uspješnih i poslovnih žena. Tako će nam svoj karijerni put ispričati Tea Zavacki, biznis mentorica i konzultantica, Tanja Džido, savjetnica za osobni brending i LinkedIn marketing, i  Sandra Kujundžić Drašković, potpredsjednica za poslovnu inteligenciju švedskog BPO-a na globalnom tržištu.

lemax ict supergirls

Kroz panel "Kako do karijere u IT-ju uz mentoring", koji će moderirati Nataša Kapov Kostovski, jedna od osnivačica Mentoring byte programa, Nikolina Horak, Tea Juzbašić i Marina Grljušić objasnit će nam o kakvu je programu riječ te zašto on ima važnu ulogu u društvu. Druga panel-rasprava bavit će se pitanjem: "Kako do karijere u IT svijetu?". Panel će moderirati Valentina Klasić, a pridružit će joj se zaposlenice Lemaxa - Karla Kovač, Monika Robić i Anita Harašić.

lemax ict supergirls

Konferenciju završava serijska poduzetnica, spisateljica i poslovna savjetnica Kristina Ercegović, s temom: ''Svaka žena treba imati svoj novac''. Poruka koju želimo prenijeti je da žene mogu prijeći granice s punom snagom i samopouzdanjem slijedeći svoj životni put iz snova.

lemax ict supergirls

Zvuči zanimljivo?

Sudjelovanje na konferenciji u potpunosti je besplatno, no preuzimanje karata na službenoj Entrio stranici je obavezno. Karte možete preuzeti ovdje. Za više informacija, posjetite Lemax ICT Supergirls web te zapratite Facebook i Instagram!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.