Lijepo vrijeme koje obećava proljeće i ljubavna atmosfera tipična za veljaču, bili su sjajan povod za novo parfemsko druženje #mirisnepriče #mirisnevečere u prekrasnoj atmosferi konceptualnog prostora STAN KONCEPT. Nove ISSEY MIYAKE parfemske kreacije bile su olfaktivne zvijezde večeri i oduševile su goste! Usto predstavljeno je novo luksuzno izdanje kultnog romana "Parfem" njemačkog pisca Patricka Suskinda, u izdanju nakladničke kuće Znanje

issey miyake i roman parfem

I ovoga puta ovo raskošno, ali intimno, parfemsko-književno događanje upriličeno je u zajedničkoj organizaciji Zore Bjelousov, glavne urednice portala FEMINA.hr, Alis Marić poznatije kao književne blogerice „Čitaj knjigu“ i Hrvoja Vukova, marketinškog stručnjaka i domaćina prostora STAN KONCEPT.

„Ljubav (ni)je“ bila je tema ovog, četvrtog po redu parfemskog okupljanja, a koji za cilj imaju međusobno povezivanje parfemskih entuzijasta i predstavljanje noviteta iz svijeta mirisa. Ovoga puta druženje je bilo obogaćeno i predstavljanjem romana „Parfem“ Patricka Süskinda u posljednjem raskošnom izdanju nakladničke kuće Znanje. Uz autora projekta Hrvoja Vukova, Zora Bjelousov i Alis Marić (u online prijenosu) predstavile su roman, a potom su se i gosti uključili u priču, dijeljenjem vlastitih dojmova o djelu i uopće o ideji romana koji istovremeno izaziva oduševljenje i zgražanje nad djelima glavnog lika. Uključivost svih prisutnih upravo je najzanimljiviji moment ovih druženja.

issey miyake i roman parfem

issey miyake i roman parfem

issey miyake i roman parfem

Fokus parfemskog druženja zatim je prenesen na dvije nove ISSEY MIYAKE parfemske kreacije - ISSEY MIYAKE L'Eau d'Issey Eau&Magnolia za žene i ISSEY MIYAKE L'Eau d'Issey Eau&Cedre za muškarce.

hrvoje vukov

Hrvoje Vukov

zora bjelousov

Zora Bjelousov

Zora Bjelousov kao pasionirana ljubiteljica i poznavateljica parfemskih kreacija predstavila je mirise kroz njihove mirisne note i dizajn, a Hrvoje Vukov, također kao ljubitelj parfema i autor koncepta, osvrnuo se osobnim opisima na ove parfemske kreacije. Bila je ovo prilika da okupljeni dožive baršunastu mekoću magnolije pomiješanu sa svježinom vode kao prijedlog parfema za žene i privlačnost drvenaste svježine mirisa za muškarce.

issey miyake i roman parfem

issey miyake i roman parfem

Iako su obje parfemske kreacije i kroz flakon rješenja i kroz note lišene kompliciranja (u japanskom duhu), zaključak svih prisutnih je bio jasan – parfemi su vrlo slojeviti i magnetični! Svakako je zanimljiv spoj doživljaja da su žene poželjele muški parfem za sebe, a muški gosti su izrazili oduševljenje ženskim parfemima bez imalo dvojbe. Pokazalo se tako da ljepota ruši sve granice, a da olfaktivni svijet kao eterična stvarnost ne može biti zarobljena ljudskim okvirima. Iako su parfemi esencije u bočicama, one žive u trenutku puštanja van i prepuštanju osobnim doživljajima i stvaranju vlastitih mirisnih priča.

issey miyake i roman parfem

issey miyake i roman parfem

Parfemsko druženje je zaokruženo finim slasticama s potpisom poznate zagrebačke slastičarnice „Orijent“ što je kod gostiju, uz spoj s parfemima izazvalo, proustovsko iskustvo prisjećanja svih trenutaka u Zagrebu povezanih s tradicijom te slastičarnice i svega što je Zagreb prošao kroz protekla desetljeća.

issey miyake i roman parfem

#mirisnepriče se nastavljaju, a za #mirisnevečere vlada veliki interes. Već se zna da se novi susreti planiraju kroz nove kreativne forme. Mogućnost dolaska za sada je još uvijek na poziv samih organizatora, a najavljuje se i otvaranje za širu publiku. Novi mjesec će začas doći, a s njim upravo i nova parfemska druženja. I ova 2023. će biti itekako mirisna i inspirativna!

issey miyake i roman parfem

Iva Radojević, Sandra Koncilija, Duška Stepanov

issey miyake i roman parfem

Vesna Hršak

issey miyake i roman parfem

Eleonora Katić i Alan Fleck

issey miyake i roman parfem

Maja Topić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.