U ekskluzivnoj galeriji parfema otkrijte koji su mirisi "must have" ovog ljeta

S dolaskom prvih samouvjerenih zraka sunca i toplijih dana, naša polica s parfemima vapi za nužnim osvježenjem i promjenom postava. Tako će bogate i pune zimske mirise ispunjene dramatičnošću, zamijeniti mirisni osvježavajući povjetarci, cvjetna razigranost i svježina zelenila.

rose ete

„Rose d'Ete", Parfums de Rosine
Svježi i cvjetni miris kultne francuske parfemske kuće Les Parfums de Rosine, samim svojim nazivom - „Ljetna ruža" - sugerira da je savršen mirisni accessoire za ljetne mjesece. Parfem je koncipiran kao lagan, prozračan i nenametljiv. Otvara se notama jabuke i bergamota, sa srcem žute ruže, lipovog cvijeta, mimoze i lotosa, te donjim notama ambre i mošusa. (Institut Parfumeur Flores, Zagreb, Dežmanov prolaz 2)

 

 

 

 

jpg„Classique" Jean Paul Gaultier
I ove je godine Jean Paul Gaultier ponudio bezalkoholnu ljetnu verziju svog već kultnog 'Classique' parfema. Miris započinje finim akordima ruže, narančinim cvijetom i klementinom. Cvjetni buket u srcu čini jasmin, orhideja, iris i đurđica dok vanilija i amber drže osnovu ovog Gaultierovog mirisnog potpisa. (Parfumerije Iris i Müller)

 

 

 

herrera„212 On Ice" Carolina Herrera
U tradicionalnom cilindričnom pakiranju u kojem se kriju dvije bočice, Carolina Herrera „On Ice 212" krije cvjetni miris prvenstveno obilježen cvjetovima naranče. Uveseljavaju ga prštava mandarina, bergamot, gardenija, božur, iris i ljiljan. U donjim notama ga pak smiruju sandalovina i mošus. (Parfumerije Iris i Müller)

 

 

 

 

guerlain tiare mimosaGuerlain Aqua Allegoria - Tiaré-mimosa
Nježni tiaré cvijet s Tahitija razvija se u mekanoj i toploj kombinaciji s mimozom u tisuće malenih sunaca pod kojim se griju crvene bobice, vanilija, vetiver i citrusno voće. (Parfumerije Martimex)

 

 

 

guerlain cherry blossomGuerlain Aqua Allegoria - Cherry Blossom
Nježan i svijetao miris 'Cherry Blossom' kao cvat trešnjinog drveta slavi sretno rađanje prirode i pupanja cvijeća. Cvjetno-voćnu kombinaciju tako čini sretan spoj bergamota, zelenog čaja i očaravajuće trešnje. (Parfumerije Martimex)

 

 

 

 

issey miyake l'eau d'eteL'Eau d'Issey d'Ete Summer Edition
Lotusov cvijet, ružina vodica i frezija otvaraju ovaj smireni i upečatljiv miris koji se razvija uz pomoć božura, ljiljana i karanfila. Tuberoza i mošus nalaze se u osnovi koji jedan špric ovog parfema čine zaokruženom cvjetnom pričom. (Parfumerije Iris i Müller)

 

 

 

 

miss dior cherieMiss Dior Chérie
Slatki povjetarac proljetnog Pariza uhvaćen je u ovom parfemu za vedre djevojke i žene zaljubljene u lagane cvjetne mirise. Bogati miris gardenije temeljen na bijelom mošusu i osvježen cvijetom gorke naranče najbolje pristaje uz pastelnu haljinicu i veliki osmijeh na usnama. (Parfumerije Iris i Müller)

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.