Šminka nam služi da istaknemo ljepotu svakoga lica te da sakrijemo nedostatke i nepravilnosti. Crvenilo, tamni podočnjaci, ožiljci, prištići ... Bilo bi divno kada bismo mogli izbrisati sve ove normalne male nedostatke sa svoga lica. Ovakve nedostatke na licu možemo ublažiti ili čak potpuno prekriti različitim vrstama korektora

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Crvenilo, kapilare i prištiće prekrivamo koristeći zeleni korektor, lila korektor daje sjaj koži dok su žuti savršeni za prikrivanje tamnih podočnjaka i vena.

Prije svega na lice nanesemo tekuću podlogu. Zatim korektorom odgovarajuće boje prekrivamo nedostatke. Koristite li korektor u nekoj od ovih boja, budite pažljivi kako bi se on stopio s bojom vašeg tena. Pomiješajte ga na ruci sa svojim klasičnim korektorom ili istim tekućim puderom koji ste nanijeli na lice. Ovu mješavinu lagano tapkajte na mjesta koja želite prekriti. Korektori su puno gušće teksture od tekućih podloga pa ih je potrebno koristiti u minimalnim količinama i nikako ih ne nanositi na cijelo lice.

Ako imate ožiljke na licu, svjetliji korektor stavite u udubljeni dio ožiljka, a tamniji na izbočine kako bi se tekstura kože vizualno izjednačila.

guerlain proljeće 2014
        Natalia Vodianova u kampanji Guerlain Meteorites Blossom Collection za proljeće 2014. - licu je podaren ujednačeni finiš pomoću slavnih Guerlain Meteorites perli

Kad korektorom prekrijete sve nepravilnosti, na cijelo lice nanesite puder u kamenu ili prahu velikom četkom kako biste kompletan make up dobro "fiksirali".

Područje ispod očiju, odnosno podočnjake ne prekrivamo klasičnim korektorom jer je on vrlo guste teksture koja se lako uvuče u sitne linijice ispod očiju te na taj način ističemo podočnjake. Za područje oko očiju postoje laganiji korektori i highlighteri (highlightere koristimo na cijelom licu, odnosno na dijelovima lica koje želimo posvijetliti) u nekoliko boja (tamniji, svjetliji, žućkasti ili roskasti) koji su namijenjeni isključivo za područje oko očiju te su laganije teksture od klasičnog korektora.

proizvodi za uklanjanje nepravilnosti na licu

Najomiljeniji korektor za područje oko očiju mi je Chanel Lift Lumière – Eye Contour Concealer.

Jedan od mojih omiljenijih highlightera je Dior Skinflash – Radiance Booster Pen.

Bore i sitne linijice na licu i oko očiju se ne prekrivaju niti popunjavaju korektorom. Korektor će se uvući u borice i tanke linije pa ćemo ih na taj način još više istaknuti.

Za popunjavanje borica, sitnih ožiljaka i zaglađivanje tena, prije nanošenja tekuće podloge koriste se specijalne make up baze "filleri".

Jedan od mojih omiljenih "fillera" je Collistar Smoothing Filler Make-Up Base, čaroban proizvod koji zaglađuje i umanjuje borice, dugotrajan je, potpuno nemastan te je idealan za sve tipove kože.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.