Revija Dereka Lama za proljeće 2012. u New Yorku bila je inspirativna i zanimljiva za svakog profesionalnog vizažista prije svega jer je postavila nove beauty trendove za 2012. Za profinjeni minimalistički pristup make-upu bio je zadužen kreativni direktor kuće Estée Lauder, Tom Pecheux. Bacite pogled na nove trendove u šminkanju

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks by Irena Gojić

Šminka je u savršenom skladu s kreacijama, vrlo je snena i topla te ističe svježinu lica. Oči su lagano sjajne s vrlo malo nježnog žutog i brončanog sjenila, lagano istaknuta kontura obraza bronzerom i mekane, zlatne ili bakrene sjajne usne. Ovakav moderan „jedva postojeći" make-up je vrlo sličan poznatom nam nude make-upu. Razlika je u tome što Pecheux stvara lice obasjano suncem koristeći žutu, zlatnu i bakrenu boju čime postiže savršeno prirodan i minimalistički izgled.

Primjetit ćete da modeli na ovoj reviji, a i na ostalima za proljeće/ljeto 2012. imaju guste i prirodne obrve. Make-up artisti koriste šminku da bi takav izgled obrva naglasili.

Posljednjih godina trend su bile tanke i uredne obrve, pa smo se sve ili velika većina nas, držale tog pravila. No, trenutno su u trendu prirodne i guste obrve, odnosno, povratak 80-ih. Ponovno se nose obrve po kakvima je bila poznata npr. američka glumica Brooke Shields.

debele obrve, derek lam revija proljeće 2012

Guste i prirodne obrve su u središtu pozornosti ove godine jer čine lice privlačnijim i izražajnijim. Ako želite imati takve obrve (a trenutno ih vrlo vjerojatno nemate), te izgledati prirodno i biti u trendu, možete to same učiniti kod kuće sa sjenilom za obrve. Prva stvar koju morate napraviti jest prestati jedno vrijeme oblikovati obrve kako bi one narasle i poprimile svoj prirodni oblik. Postoji nekoliko savjeta za rast obrva, kažu da ih možete masirati svaku večer uljem sandalovine ili ricinusovim uljem. Ako ste godinama, kao i ja, oblikovale svoje obrve da bi bile lijepe, tanke i moderne, potražite i isprobajte neki od proizvoda koji potiču rast obrva! I ja ću učiniti isto!

debele obrve, revija derek lam proljeće 2012

Sjenilo ili olovka za obrve su savršeni za isticanje obrva jer im daju prirodan izgled. Sjenilo nanosite na obrve tankim grubljim kistom, koji će vjerojatno biti u pakiranju. Olovkom iscrtajte obrve, možete i izvan prirodnih kontura te četkicom za obrve lagano počešljajte za što prirodniji izgled. Boja sjenila za obrve mora biti najbliža boji vaše kose.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.