Nakon 27 godina rada na mjestu kreativne direktorice Guerlaina, cijenjena francuska parfumerka Sylvaine Delacourte započela je vlastitu mirisnu priču sa svojim potpisom. Kolekcija predstavlja samu Sylvaine - ljupku, potpunu, velikodušnu, otvorenu... Sylvaine Delacourte otvorila nam je vrata svog svijeta, igrajući se teksturama i kontrastima. Gostovala je prošlog tjedna u zagrebačkoj parfumeriji Martimex i povela nas na jedinstveno mirisno putovanje

sylvaine delacourte

Za svoju prvu kolekciju, Sylvaine Delacourte predstavlja jednu zvijezdu – jedan sastojak. Nježan, ugodan i senzualan - mošus. On je poseban i bogat nijansama: osjetit ćete tragove rižine pare, čistoće, maline, mirisa kože... Njezin prvi izazov bio je dati ovim notama postojanost, ali i omogućiti im da se malo rasprše i rastu. Drugi izazov bio je da svakom mirisu da drugo lice (iako se temelji na istom sastojku), da pronađe karakteristike kojima bi izrazili svoju jedinstvenu osobnost.

Kolekcija je unisex - namijenjena  je ženama i muškarcima koji vole nježne i vedre note mošusa na moderan način. Za sve koji žele izraziti svoju jedinstvenu osobnost. Za sve one koji su ekološki osviješteni. Za sve koji vole suptilan način života te za sve koji vole nježne, a ne agresivne note. Pakiranje je u rose gold kutiji od recikliranog metala, a unutra je također reciklirani karton koji ne zagađuje okoliš.

sylvaine delacourte

Mošusna kolekcija sadrži 5 mirisa:

DOVANA - dovana znači „dar” na litvanskom jeziku. Predstavlja delikatnost svijetlih latica. Svježi mošus budi čistoću, miris sapuna obogaćen je dozom irisa, suncokreta i nagovještaja vanilije.

LILYLANG - je sunčana princeza i kraljica parfumerije. Ylang-ylang i jasmin, utkani u blistav i senzualan miris koji miriše na suncem okupanoj koži. Ove note osvijetljene su jednim egzotičnim sastojkom – slatkom limetom.

FLORENTINA - ovaj miris posjeduje puderastu i baršunastu nježnost priče iz djetinjstva, kao melodiju u plavom. Note mirisa su bogati badem, plemeniti iris iz Firence, suncokret, karanfil. Korijen vetivera daje šumsku notu mirisu.

HÉLICRISS - ovaj začinski cvijet (čije je botaničko ime Helichrysum) je u pratnji je gustih, toplih, gotovo mističnih sastojaka: drvo kumaru, pačuli, tamjan i benzoin smola. 

SMERALDO - znači „smaragd” na talijanskome, buket zelenog lišća. Njegova mošusna jezgra oživljena je s svježinom biljke I citrusnim notama kao što su yuzu i svježe note korijena Anđelike.

sylvaine delacourte

Sylvaine Delacourte

Eau de Parfums mirisi koncentrirani su s oko 15% parfemskog ulja s dugačkim mirisnim tragom i trajnošću jer svaki ima koktel od oko 10 mošusa koji se odlično drže na koži. Ali isto tako, daju osjećaj slobode. Sastojci imaju svoje podrijetlo - iris iz Italije, vetiver iz Indije, pačuli s Haitija...

Cijena EDP 100 ml: 1.050 kn
Ekskluzivno u Martimexu (Trg bana J. Jelačića 11, Vlaška 70b, Ilica 73)

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.