U subotu, 28. ožujka ove godine u Zagrebu je održan treći po redu Avon Beauty Blog Day 2015 koji je u organizaciji portala Ogledalo.hr okupio više od 150 beauty blogera i predstavnika vodećih domaćih i svjetskih kozmetičkih tvrtki. Riječ je o događaju koji je osim razmjene noviteta i trendova iz kozmetike, sudionicima pružio nova znanja i vještine te otvorio brojne poslovne mogućnosti

avon beauty blog day 2015

Najbolja ovogodišnja beauty blogerica Sara Podsečki s organizatoricama

Ovogodišnji Avon Beauty Blog Day 2015. započeo je analizom beauty blog scene i evidentnog rasta od 20% u odnosu na 2014. godinu, a koju je predstavila Mirela Vrbanc, urednica s portala Ogledalo.hr. Naime, posljednjih mjeseci u organizaciji portala Ogledao.hr obavljeno je istraživanje među beauty blogericama kako bi imali pravo sociodemografsku sliku beauty blogosfere. Potom je prezentaciju održala Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u Avonu s temom: Ljepota dolazi iznutra.

Avon je drugu godinu zaredom odlučio podržati projekt Beauty Blog Day potvrđujući važnost kvalitetne suradnje sa blogerica. „Čast nam i drugu godinu biti glavni pokrovitelj najvažnijeg dana za beauty blogerice: one daju svoje vrijeme i ljubav u svoj rad i Avon im se pokroviteljstvom njihovog dana želi odužiti i prepoznati njihov trud. Ove smo godine naglasili i da ljepota dolazi izNUTRA, povezujući se s najnovijom Avonovom linijom za njegu kože NutraEffects koju smo ekskluzivno predstavili na ovom događanju. S više od 100 beauty blogerica na jednom mjestu svakako smo iskoristili priliku i još jednom naglasili potrebu redovitih samopregleda u prevenciji raka dojke jer kao kompanija za žene ovoj borbi pristupamo ozbiljno i stalo nam je da informacije dođu do svake žene u Hrvatskoj." Naglasila je Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću u Avonu.

Edukaciju trećeg Avon BBDay-a održala je Ana Popović Kišur, nositeljica projekta, glavna urednica portala Ogledalo.hr i idejna začetnica Beauty Blog Daya koja je temom 'Sve o bloganju' obuhvatila najvažnije stvari koje blogeri trebaju znati ukoliko žele svoj hobi pretvoriti u posao. Potom se po prvi puta u Hrvatskoj predstavio švedski brend Foreo sa svojim inovativnim proizvodom za njegu i čišćenje lica – Luna. Da „Peršin nije samo za juhu" zanimljivu prezentaciju sa ekskluzivnim predstavljanjem nove linije za njegu lica predstavio je partner Avon Beauty Blog Daya, Biobaza uz izravno prisustvo voditeljice tehnološkog razvoja Irene Škriljan te glasnogovornice Tee Matoš.

avon beauty blog day 2015

Ana Popović Kišur, Zora Bjelousov, Lucija Josipović, Martina Lolić, Persa Karać, Anel Pužić i Tea Matoš

Uslijedio je okrugli stol između predstavnika beauty brendova i beauty blogerica na kojemu su sudjelovali: Lucija Josipović iz Avona, Tea Matoš iz Biobaze, Anel Pužić, sales menadžer iz Forea, te blogerice Martina Lolić, Dear skin blog, Persa Karać s bloga Beauty&Seets te Zora Bjelousov, s bloga Beauty of Dawn i glavna urednica portala Femina.hr, koji medijski pokriva BBDAy. Panel rasprava naišla je na odličan odaziv kako panelista tako i samih sudionika Avon Beauty Blog Daya. Naime, diskusiju kojom je moderirala Ana Popović Kišur, odvijala se u smjeru poboljšanja suradnje te važnosti pronalaženja fokusa u radu i svjesnosti mogućnosti obiju strana: blogera i kozmetičkih tvrtki. Tržište se snažno mijenja, ali i raste te je argumentacija kvalitete i posjećenosti blogova zahtjeva nove metode i nove načine ostvarenja suradnje u kojoj će obje strane dugoročno biti zadovoljne.

avon beauty blog day 2015

Zora Bjelousov, Lucija Josipović i Martina Lolić

O važnosti i utjecaju beauty blogova na izravnu prodaju te poboljšanje proizvoda potvrđuje i sudjelovanje kozmetičkih tvrtki, koje su se uz Avon pridružile događaju Biobaza, Foreo, Maybelline New York i Matrix. Osim beauty partnera podršku projektu su dali: Ziaja, Hewlett-Packard, Häagen-Dazs, SORTIS Komunikacije te Press Clipping. Medijski su projekt podržali portali Femina.hr i Šminkerica.

Događaj je kao i svake godine kulminirao proglašenjem najbolje blogerice za prethodnu godinu, a koju same blogerice biraju među sobom ispunjavajući anketu. Titulu najbolje blogerice godine osvojila je Sara Podsečki s bloga Sara's Magical World koja je osim vrijednosnog bona Avona, dobila još i druge vrijede darove: Foreo Luna mini, Hewlett-Packard tablet te Harmony liniju Biobaze.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.