"Oprostite koji je to parfem?" - moglo se čuti na svakom koraku na Severovoj reviji prošlog tjedna. Kao netko tko radi u modnoj industriji već 20 godina, odjeća je nešto čime se bavim. No, kao netko tko je u parfemima već 30 godina (hvala mami koja na mene prenijela ljubav prema parfemima), parfemi su nešto što volim. Naš stil odijevanja određuje nas same i šalje vibraciju ljudima oko nas, naš izgled šalje informaciju o nama koja na prvu može biti stereotipna i način da nas promatrač svrsta u neku grupu, klan, odredi naše seksualno opredjeljenje, vjeru ili nešto treće. Također izgled, odnosno izbor garderobe, predstavlja naš stav i nesvjesno zrači i opisuje našu snagu. E sad, ako na sve to dodate parfem koji prati tu priču vi ste “na konju!”

revija sever parfemi

Odabir parfema nije lagana stvar i trebat će vam vremena da pronađete baš svoj signature miris (ili mirise). U moru hypeanih parfema, lista najboljih, najlošijih, kopija i klonova - nije lako. Za neke parfeme treba imati stav! Za neke novac, za neke nos. Novci se zarade, nos se vježba! Postići balans je ono čemu težimo. Iz daleka, garderoba vas može predstaviti u određenom svjetlu, ali iz bliza, vaš miris može promijeniti to svjetlo. Da ga pojača ili vas baci u tamu.

Pogrešan odabir mirisa koji ne možete ili ne znate da iznesete, može da zavara ljude oko vas i učini vas odbojnim i nepoželjnim, dok onaj pravi čini čuda! Meni osobno miris znači puno i neizostavan je dio mene. Tijekom godina shvatio sam da mi je jako važno da mirišem kako se meni sviđa, a ne da mi je bitno što okolina misli. Bio to najdivniji miris, dopadljiv miris friških vanilica, rascvali bakin vrt pun turskih karanfilića, smokva s mora okupana suncem i solju koju nosi vjetar s Velebita, kameni puder iz tetkinog nesesera, tatina kožna jakna ili pak neki “toksični otrov” koji miriše na vlagu u podrumu, crkvu, metal, plastiku, ljepilo ili nešto gore (da, imam i takve). Nema većeg komplimenta za ljubitelja parfema kada vas neko nepoznat zaustavi i pita ,,oprostite koji je to parfem?,, Da li vam se to ikada dogodilo? Meni jeste i to me čini jako sretnim.

No, da se vratimo na modu - kao dio brenda Robert Sever, nedavno sam sa Sever timom organizirao reviju i predstavili smo novu kolekciju Severocco. Na reviji smo imali preko 500 uzvanika i pored ogromnog posla oko organizacije i produkcije koju sam radio, po glavi mi se motala ideja tko će što nositi od parfema te večeri, tako da sam se bacio u istraživanje. Nažalost, nisam mogao sve ispitati, ali nekolicinu jesam i rezultati su pred vama. Kao i kod garderobe, bitno je da vi nosite miris, a ne da on nosi vas.

revija sever parfemi

Slobodan Velicki i Robert Sever; Maison Crivelli Iris Malikhan i Comme des Gracons Marseille

revija sever parfemi

Borna Kotromanić; Yas Parfumes Al Maha

revija sever parfemi

Duška Stepanov; Lancome Idole Now

sever revija parfemi

Zora Bjelousov; Bataille EDP Bastille Paris

sever revija parfemi

Andrina Bamigbola; Louis Vuitton Coeur Battant

sever revija parfemi

Milica Savić, Plumage Tapage Nocturne

sever revija parfemi

Neven Ciganović; Lui Rochas

sever revija parfemi

Marko Brajić; Ombre Leather Parfum

sever revija parfemi

Nika Ilčić i Vanja Fotović; Prada Paradoxe i Armani Prive Bleu Lazuli

sever revija parfemi

Baby Lasagna; Tom Ford Ombre Leather

sever revija parfemi

Ivan Ilić; Guerlain Aqua Allegoria Florabloom Forte

sever revija parfemi

Martina Čičko Karapetrić i Morana Tomašević; Thierry Mugler Angel Nova i Juliette Has A Gun Lili Fantasy

sever revija parfemi

Luka Lajić; Salvatore Ferragamo Spicy Leather

sever revija parfemi

Mia Uzelac; Maison Margiela By the Fireplace

sever revija parfemi

Una Pašić Gregović i Petar Gregović; egipatsko ulje i Dior Homme

sever revija parfemi

Hrvoje Vukov; Birkholz Intimate Incense

Piše: Slobodan Velicki @velickis

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.