Kako očuvati zaštitnu barijeru kože i vratiti joj sjaj, saznale su ljubiteljice francuskog brenda La Roche–Posay u Botaničaru na speed dateu s dr. med. Željanom Bolančom, spec. dermatovenerologije

la roche posay hidratacija

Koža tijekom čitave godine zahtijeva njegu, međutim, nakon ljeta joj je potrebna dodatna pažnja i pojačana hidratacija. Korisne savjete i trikove za hidrataciju osjetljive kože, ljubiteljicama francuskog brenda La Roche–Posay Franki Batelić, Heleni Minić Matanić, Mirni Medaković Stepinac, Neveni Rendeli Vejzović, Manueli Švorcan i brojnim drugima, otkrila je dr. med. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije.

- Isušenost kože rezultat je promjena u funkciji zaštitnog sloja kože, a manifestira se kroz gubitak elastičnosti i pojavu osjećaja nelagode. Kako bi se spriječilo slabljenje kože, važno joj je pružiti dnevnu dozu vode, odnosno hidratizirati je - pojasnila je dr. Bolanča.

la roche posay hidratacija

A moćan saveznik u hidrataciji i zaštiti osjetljive kože je La RochePosay.

- Toleriane Sensitive krema instantno smanjuje osjetljivost kože. Odmah se upija i hidratizira kožu narednih 48 sati. Riječ je o našoj novoj ekspertizi u obnovi osjetljive kože u kojoj se kroz razvoj ravnoteže kožnog mikrobioma postiže otpornija koža koju prati osjećaj ugode. Ključni sastojci kreme Toleriane Sensitive su niacimanid koji ima umirujuće djelovanje, glicerin i Ceramid III koji pružaju hidrataciju i jačaju kožnu barijeru te termalna voda La RochePosay koja ima smirujuće djelovanje s probiotičkim svojstvima, izjavila je Svjetlana Arh, direktorica branda La Roche–Posay. 

la roche posay hidratacija

O važnosti hidratacije govorila je i doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinički nutricionist, koja je naglasila koliko je kožu važno nahraniti i iznutra, i to uravnoteženom prehranom i unosom tekućine, poput Vitamin Well vode koja je obogaćena elektrolitima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima, voćnim ekstraktima te prirodnim voćnim šećerom. Vitamin Well smanjuje umor i iscrpljenost, štiti stanice od oksidativnog stresa te pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, ovisno o tome koji okus izaberete. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.