Zar stvarno na sebe ne mogu izdvojiti 10 minuta ujutro i navečer? Shvatila sam da sam narušila najvažniji odnos koji ću ikad imati – a to je onaj sa samom sobom. Od njega sve polazi. Divne stvari se pokreću u našim životima samo kada je i taj odnos u balansu

mission y

Zbog prirode posla kojim se bavim, u čestom sam kontaktu sa ženama raznih profila koje na različit način njeguju svoju kožu. Gotovo sve se slažu da je njega kože itekako važna te da joj treba posvetiti pažnju. No, jednako tako, na njegu kože gledaju kao na dodatnu obavezu koju treba odraditi ujutro i navečer, baš kada je „to do“ lista pretrpana i nije baš da se ima vremena. Osobno sam se i sama uhvatila da tako razmišljam, jer ipak je tu malo dijete, kućanske obveze, pas, poslovna putovanja, obiteljska druženja... a svi navedeni odnosi su mi na listi prioriteta.

No, onda sam se zamislila... zar stvarno na sebe ne mogu izdvojiti 10 minuta ujutro i navečer? Shvatila sam da sam narušila najvažniji odnos koji ću ikad imati – a to je onaj sa samom sobom. Od njega sve polazi. Divne stvari se pokreću u našim životima samo kada je i taj odnos u balansu. Kako ga postići? Mnogo je načina, važno je pronaći onaj koji nama odgovara. Osobno mi odgovara praktičnost, a s obzirom da je njega kože nešto što obavljam svako jutro i večer, iskoristila sam to kao idealnu priliku za povezivanje sa sobom.

Upravo otkrivam japansku njegu kože, način njege kože lica koji zahtijeva više koraka, više vremena posvećenog sebi. Idealno se uklopila u ovaj moj „me time“ i ujutro mi pomaže razbuditi svoja osjetila i životnu energiju, ali i rezimirati dan i opustiti se prije spavanja.

mission y

Avon Mission Y linija za njegu kože lica je idealna za žene koje primjećuju prve znakove starenja kože: tanke linije, suhu i umornu kožu kojoj nedostaje prirodnog sjaja. Linija je kreirana na temelju trostruko fermentiranog kvasca - bogatog izvora vitamina, aminokiselina, minerala i antioksidansa. Zahvaljujući tome, ekstrakt kvasca potiče sintezu kolagena i elastina. Zaštitna barijera kože postaje jača, poboljšava se elastičnost kože te se obnavlja njena glatkoća i prirodan sjaj. Upravo taj prirodan zdravi sjaj kože je jedan od prvih benefita koji ćete primjetiti korištenjem ove linije.

Osobno ju koristim puna dva tjedna i malo je reći da sam oduševljena istom. Osim što mi je koža dobila jednu novu dimenziju sjaja, postala je mekanija i na moje veliko oduševljenje postala je puno čišća, odnosno smanjila se količina mitesera koju sam imala. Za informaciju, moj tip kože je mješovit; dosta brzo se zamasti, sklona je miteserima na T-zoni, dok je istovremeno dehidrirana i ponekad se zna i perutati. Uglavnom, ne baš zahvalan tip i stanje kože.

mission y

Način na koji koristim proizvode iz Mission Y linije može se zaista nazvati ritualom za dušu i lice. Započnem nanoseći pjenu za čišćenje lica (količine zrna graška) na vlažne dlanove, protrljam među rukama da se dobro zapjeni te masiram po licu. Tajna čiste kože žena iz Japana leži upravo u temeljitom čišćenju koje traje i do nekoliko minuta masirajući lice nježnim kružnim pokretima. Nakon što se pjena ispere, osjećaj je fenomenalan, čista, a opet mekana koža (nimalo isušena). Potom slijedi nanošenje nekoliko kapi hidratantnog losiona utapkavajući ga rukama u kožu koji hidratizira kožu i priprema ju za upijanje hranjivih emulzija koje slijede. Nakon što se losion dobro upio, koža je spremna dubinski se nahraniti bogatom koncentracijom hranjive emulzije u obliku mlijeka. Ako je prethodno nanesen losion, mlijeku je omogućeno da zaista prodre u dublje slojeve kože.

mission y

Na kraju se nanosi bogata krema, koja osim što hidratizira kožu ima i zaštitnu funkciju, stvarajući na koži sloj koji osigurava maksimalno iskorištavanje benefita prethodno nanešenih proizvoda. Točno se primijeti da je nanošenje osmišljeno tako da se nanose proizvodi od laganijih tekstura (manjih molekula) do guščih (većih molekula) - što je još jedna od tajni mladolikog izgleda žena iz Japana.

Želim vam da i vi pronađete svoj način kako se povezati sa svojom najboljom prijateljicom – sa sobom i da ju s puno ljubavi gledate svaki dan u ogledalu. Jednako tako, želim vam da iskusite benefite premium linije za njegu kože koja je ekskluzivno dostupna samo u Avonu. Ne zaboravite, imamo samo jednu sebe i samo jednu kožu za cijeli život, učinimo sebe najboljom verzijom!

mission y

Maria Santini, make-up artist and mag. psych.
Avon Beauty Trener
www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.