Trendovi crvenog tepiha pokazuju da zvijezde vole puno duge i bujne kose na glavi. Jedan od razloga zbog kojeg skoro sve zvijezde imaju dugu kosu je taj što mogu stalno mijenjati frizure i izgled. Mogu pokazati volumen, valove, kovrče, punđe... I igrati se različitim stilovima

valovita i voluminozna kosa

Dugu kosu treba neprestano njegovati jer se vrhovi nikada prirodno ne zamaste tj. ne nahrane i zbog toga često djeluju suho i mrtvo. Duga kosa je nerijetko tretirana fenom, četkom ili peglom i zato je dobro upotrebljavati sprejeve koji je štite od toplinskih aparata (fena i pegle).

Kako bismo dobili efekt volumena kod korijena kose, možemo odabrati proizvode poput pjene, spreja i praha i aplicirati ih uz sam korijen vlasi. Odabrano stavimo na vlažnu kosu i feniramo podižući kosu od korijena. Ako želite dodati malo valovitosti dovoljno je namotati par debljih pramenova na figaro i valovi su tu.

Evo par isprobanih proizvoda za volumen koji stvarno djeluju:

label.m proizvodi za kosu

Label.m Volume Mousse - daje volumen od korijena do vrhova, a sadrži i UV-absorber pa je idealna kao pjena za ljeto.

Label.m Blow-out Spray - namijenjen za kreiranje oštrijih tekstura, sadrži đumbir, bijeli ljiljan, smreku jasmin i smokvu.

Label.m Resurrection Style Dust - u obliku finog pudera, daje volumen i omogućava promjenu već postojećeg stajlniga frizure.

Kako to rade slavni?

cheryl cole, diane kruger, doutzen kroes

Cheryl Cole - nosi pramenove boje lješnjaka na čokoladnoj podlozi, puno volumena, kosu dignutu od korijena i sve završava blagim valovima.

Diane Kruger - boja izgleda jako prirodno, pri korijenu je svijetlo pepeljasta i prema vrhovima prelazi u zlatnu, veliki valovi također izgledaju prirodno. Ništa nije prenaglašeno.

Doutzen Kroes - boja i frizura su kao kod Diane jako prirodni, zlatnija je pri vrhovima, a veliki valovi se pružaju od pola dužine pa sve do vrhova.

nivea, voluminozna i valovita kosa
Nivea look ljeto 2010 - jako zanimljiva topla boja meda s blago svjetlijim pramenovima. Kosa je od polovine dužine nakovrčana figarom i lagano rastresena prstima

Nikolina Perković
Frizerski sudio NIKAS
Pavla Hatza 4, Zagreb
01/4812-380

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.