Tijekom božićnih i novogodišnjih dana u zraku je nešto posebno i osjećamo se malo drugačije. Sve je nekako svečano, puno partyja i druženja te prilika za nove frizure. Evo nekoliko prijedloga za takve glamurozne prigode.

diane kruger, svecana frizuraProsinac je mjesec u kojem i kraljice ležernog i opuštenog stila popuštaju pred svim divnim izazovima glamura, šika i prazničkog raspoloženja. Kosa tada zaživi u nekom novom svjetlu pokazujući svoje najzavodljivije lice. Kako ga otkriti i istaknuti u najboljem svjetlu?

Punđica

Dovoljno je skupiti kosu u niski rep sa strane i rep smotati u punđicu, malo pošpricati lakom, a onda lagano prstima raščupati i izvući nekoliko „slučajnih" pramenova.

Valoviti retro look

Za onaj retro, blago valoviti izgled (poput glumice Diane Kruger na slici), kosu treba uviti na gumene uvijače i lagano razdvojiti prstima. To može biti raspuštena varijanta. Možete uzeti i nekoliko pramenova i zakopčati ih ukosnicom te tako dobiti polu-podignutu varijantu.

Visoki rep

Za one koji ne vole da im kosa pada na lice predlažem jako zalizani rep (naglasiti ga gelom) koji može biti jako visoko. Od repa se može napraviti i punđica te na nju staviti mrežicu tako da bude zanimljivija.

Rajfovi, mašnice i ukosnice

Zanimljiv dodatak na ove frizure su rajfovi s velikom mašnom i ukosnice s platnenim cvjetovima ili puno šljokica i štrasa. Pripazite na najčešće greške koje se događaju kad želimo biti malo svečaniji. Ne inzistirajte na velikom volumenu ako ga ni inače ne nosite te ne pretjerujte s lakom za kosu kako ona ne bi izgledala ukočeno. Ne radite frizuru u stilu koji nije blizak onom koji inače nosite.

Želim vam puno sretnih blagdanskih frizura!

Nikolina Perković
Frizerski sudio NIKAS
Pavla Hatza 4, Zagreb
01/4812-380

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.