Osjetljiva koža nažalost više nije iznimka, nego pravilo, budući da brojna istraživanja potvrđuju da dvije trećine žena pate od simptoma (pre)osjetljive kože. Takva koža je sklona reakcijama na unutarnje i vanjske podražaje, a zanimljivo je da su uz stres i zagađenje, za osjetljivu kožu vrlo štetni i beauty rituali kao što su pretjerano izlaganje suncu i korištenje neprikladnih kozmetičkih proizvoda

avene rutina

Upravo je osjetljiva koža nepresušna inspiracija za stručnjake iz Dermatoloških laboratorija Avène koji stvarajući Eau Thermale Avène proizvode nježne po prirodi pružaju priliku svakoj, pa i najosjetljivijoj koži da zablista punim sjajem. S čvrstom vezom preparativne i dekorativne kozmetike upoznalo se 40 polaznica Bela MakeUp MasterClassa koje su na predavanju Nikoline Lalić, Eau Thermale Avène brend menadžerice iz prve ruke mogli čuti sve o pravilnoj njezi osjetljive kože.

Vaša Eau Thermale Avène jutarnja rutina

Probudili ste se svježi i odmorni, sretni zbog odluke da prije spavanja satima ne surfate društvenim mrežama. Dolazite do ogledala i vidite da Vam je koža zahvalna jer ste večer prije skinuli svu šminku. Nanosite Micelarni losion koji će nježno očistiti i hidrirati Vašu kožu. Uzimate Termalnu vodu Avène, u zadnji čas se sjetite da ju nije dobro tresti prije upotrebe (zbog potisnih plinova uzrokuje se neravnomjerno prskanje) i ravnomjernim mlazom pružate koži brzo umirenje. Slijedi nekoliko kapljica Hydrance Optimale Seruma za dubinsku hidraciju. Vaš koža je spremna za neutralizaciju nepravilnosti bojom uz pomoć Couvrance Korektora u stiku (zeleni, koraljni, bež i žuti).

avene rutina

Zatim ujednačavate ten uz pomoć Couvrance korektivnih tekućih pudera koji će korigirati blaže nepravilnosti i matirati kožu. Za veće probleme tu je Couvrance Kompaktna obojena krema, a lokalizirane nepravilnosti rješava Couvrance Korektor u kistu. Slijedi šlag na tortu, Couvrance mozaični puderi u tri nijanse (prozračni, prirodni sjaj i brončani) koji će naglasiti Vaše crte lica i omogućiti Vam da zablistate. Za kraj tu je i Couvrance visokopodnošljiva maskara koja pojačava volumen, razdvaja i uvija trepavice, a da pritom ne šteti ni najosjetljivijim očima te odgovara osobama koje nose kontaktne leće. Vaša rutina je gotova, blistate pred ogledalom sada je vrijeme za blistanje na drugim poljima!

Vaša Eau Thermale Avène večernja rutina

avene rutina

Nakon što su dnevni izazovi više ili manje uspješno privedeni kraju, vrijeme je za posljednje, ali nikako manje važne korake Vaše beauty rutine. Obavezno odstranite šminku Eau Thermale Avène 3 u 1 Fluidom koji će ukloniti šminku s očiju, lica i usana u samoj jednom koraku. Sadrži Termalnu vodu što će umiriti kožu; ispiranje nije potrebno. Nakon slijedi par kapljica Hydrance Optimale Seruma za večernju hidraciju, a potom i Hydrance Optimale kreme za dodatni učinak. Time završava još jedan dan u kojoj ste bili nježni prema svojoj koži.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.