Anđa Marić totalno nas je zarazila svojom gomilom vesele narančaste kose na glavi. Mikrofonka ili afro, ta voluminozna i osebujna frizura, najpogodnija je za prirodno frčkave kose, no možete je postići i vrlo sitnim raščešljanim minivalom

mikrofonka ili afro-frizura

Ono što crnačke kose krasi jest veliki volumen. Raščešljavanjem frčkave kose dobivamo afro frizuru ili mikrofonku. U svijetu poznatih rado ćemo se sjetiti Diane Ross, Jacksons 5, Lennyja Kravitza, Natali Dizdar, Nine Violić, Anđe Marić i drugih. Trenutna mikrofonka kod Anđe Marić izgleda kao prava, ali to je perika pa ako je želite nositi za neku prigodu, jednostavno probajte kako vam stoji.

andja maric, mikrofonka

Ta vesela i hrabra frizura najpogodnija je za prirodno frčkave kose. Kosa mora biti šišana slojevito, tako da gornji slojevi budu kraći i da kosa sama stvori okrugli oblik. Frčkice se tada mogu raščešljati i dobit ćemo pravi afro ili jednostavno pustiti, a one će se složiti jedna do druge i napraviti taj oblik kugle. Osobe s ravnom kosom taj si volumen mogu napraviti tako da kosu naviju na sitne uvijače i učvrste lakom i pjenom. Dobro je znati da europske ravne kose teže dobivaju taj oblik „mikrofona" tako da je to frizura pogodnija za prirodno kovrčave.

Ako želite vidjeti kako vam stoji mikrofonka svakako je prvo isprobajte, npr. pomoću perike. Tako ćete biti sigurni da se s njom na glavi osjećate dobro.

diana ross, michael jackson, lanny kravitz

Najslavnije afro-frizure na svijetu: mlada Diana Ross, Michael Jackson iz faze kada je pjevao s braćom u Jacksons 5 te Lenny Kravitz

Nikolina Perković
Frizerski sudio NIKAS
Pavla Hatza 4, Zagreb
01/4812-380

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.