Frizura za koju nikada ne bismo rekli da bi mogla biti izbor mnogobrojnih zvijezda upravo za šetnju crvenim tepihom je ležerni, niski repić, tek nehajno uhvaćen kakvom kopčom, ukrasnom gumicom ili pramenom kose... Za bliceve fotoaparata nose ga Blake Lively, Natalie Portman, Rachel Bilson, Penelope Cruz...

Jedna od najjednostavnijih frizura u svakodnevnom životu, ali očigledno sve više i u svijetu poznatih, i to za svečane prilike, je definitivno rep, i to nehajni, niski repić. Rep se može nositi kao visoki, niski, zaglađeni, opušteni, povučen na jednu stranu (asimetrični), kovrčavi, sa šiškama, bez šiški... Ako želite sami napraviti jednu novu varijantu repa pokušajte nešto drugo od onog na što ste već navikli. Probajte ga blago nakovrčati ili uvedite malo asimetrije ili ga ispeglajte, a možete ga malo i „raščupkati" da izgleda kao da je „iz kreveta", uglavnom osvježite dosadašnji stil.

Ovisno o prilici, rep može izgledati jako ležerno, a zapravo jako pomno napravljen rukama frizera. Evo par dobrih primjera:

niski rep, blake lively i diane kruger

Blake Lively - nosi kosu zavezanu na sredini glave, a "zlatni" joj se rep nehajno spušta niz leđa. Jednostavno i lijepo.

Diane Kruger - ima smečkasto-zlatnu kosu uvijenu na figaro i povezanu u neobavezni niski rep

niski rep, kate bosworth i natalie portman

Kate Bosworth - njena je kosa prošarana tamnijim i svjetlijim nijansama plave. Vrhovi su joj uvijeni na figaro i sva kosa je povezana u niži "slobodniji" rep.

Natalie Portman - uz njeno upečatljivo lice, lijepo paše taj zaglađeni i jednostavni rep koji je obavijen kosom kako bi se prikrila gumica. Efektno.

niski rep, nicole richie, penelope cruz i rachel bilson

Nicole Richie - lijepo joj pristaje tamnosmeđa boja kose uz oči i ten. Kosa joj je uvijena na krupne uvijače i rastresena te lagano povezana u rep koji spušten po desnoj strani. Ovo je asimetričan primjer nehajnog repica.

Penelope Cruz - ima repić koji izgleda kao da ga je sama napravila, ali upravo u tome je čar, jer izgleda "slučajno", a nije nimalo slučajan, već su se njeni hair-stilisti itekako potrudili.

Rachel Bilson - kosa joj je prošarana medenim pramenovima i rep joj je na sredini glave. Na fotografiji joj se lijepo prelama svjetlost na repu koji joj pada u krupnim kovrčama.

Nikolina Perković
Frizerski sudio NIKAS
Pavla Hatza 4, Zagreb
01/4812-380

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.