Dr. Joel Fuhrman, autor uspješnice Superimunitet i jedan od vodećih stručnjaka preventivne medicine, u ovoj nas knjizi upoznaje sa svojim znanstveno dokazanim i praktičnim programom prehrane koji je pomogao mnogim oboljelima od dijabetesa, visokog krvnog tlaka i srčane bolesti da smanje ili čak prestanu uzimati lijekove i značajno poboljšaju kvalitetu života

prirodna rjesenja za dijabetes

Program dr. Joela Fuhrmana u prvi plan stavlja kvalitetu konzumiranih namirnica, ovisno o količini mikronutrijenata (vitamini, minerali i fitokemikalije) i makronutrijenata (masnoće, ugljikohidrati i bjelančevine) koje sadrže po kaloriji, kako bi se individualne potrebe zadovoljile bez suvišnih kalorija. Knjiga Prirodna rješenja za dijabetes nudi detaljna objašnjenja prednosti visokokvalitetne prehrane temeljene na povrću, grahoricama, sjemenkama i orašastim plodovima te će pružiti novi pogled na zdravlje oboljelima od dijabetesa tipa 2, ali i onima oboljelima od dijabetesa tipa 1 koji ovim načinom prehrane mogu smanjiti potrebu za inzulinom. Ovaj program pomogao je tisućama oboljelih da promjenom stila života izliječe svoju bolest, umjesto da se oslanjaju na lijekove kako bi živjeli s njom.

Istraživanja pokazuju da je suvišna tjelesna masnoća najvažniji uzrok dijabetesa tipa 2. Radeći s tisućama pacijenata, dosljedno sam opažao da gubljenje masnog tkiva u kombinaciji s održavanjem visoke razine mikronutrijenata u tkivima tijela smanjuje potrebu za lijekovima te u većini slučajeva zauvijek izliječi dijabetes tipa 2. Kao što ćemo podrobno istražiti u ovoj knjizi, znanstvene studije pokazuju da ozdravljenje ne proizlazi samo iz mršavljenja, nego i iz izloženosti stanica povoljnom mikronutrijentskom okruženju.

O autoru: Dr. Joel Fuhrman certificirani je obiteljski liječnik, autor sedam bestselera New York Timesa i međunarodno priznati stručnjak za prehranu i prirodno liječenje. Specijaliziran je za prevenciju i liječenje bolesti prehranom. Predsjednik je Zaklade za istraživanje prehrane na fakultetu Sveučilišta Sjeverne Arizone, Odjel za zdravstvene znanosti. Skovao je izraz nutritarijanski za opis načina prehrane bogatog hranjivim tvarima, osmišljenog za sprečavanje raka, usporavanje starenja i produljenje životnog vijeka. Više od 30 godina dr. Fuhrman pokazuje da je moguće postići željenu težinu, izliječiti bolesti srca, dijabetes i mnoge druge bolesti pomoću prehrane. U svojoj liječničkoj praksi, kroz svoje knjige i televizijske emisije, prenosi ovu poruku koja je spasila život tisućama ljudi diljem svijeta. U izdanju Planetopije objavljena je i njegova knjiga "Superimunitet".

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.