Posljednjih nekoliko godina u trendu je priroda. Prirodna kozmetika, odjeća i hrana sve su više na cijeni, a posljednja novost je kako i kontracepcijske pilule slijede taj trend - predstavljamo prve pilule na bazi prirodnog estradiola

žene, kontracepcijska pilula

Posljednjih nekoliko godina u trendu je priroda. Prirodna kozmetika, odjeća i hrana sve su više na cijeni, a posljednja novost je kako i kontracepcijske pilule slijede taj trend. Kontracepcijske tablete su se prvi puta pojavile prije 50 godina i u svojoj povijesti doživjele su niz usavršavanja, ali cijelo to vrijeme u upotrebi je bio sintetski estradiol. Sve do sada, znanstvenici nisu uspjeli proizvesti pilule koje bi pružile sve dobrobiti dotadašnjih kontracepcijskih tableta, kao što su sigurna i učinkovita kontracepciju, a koje bi u isto vrijeme bile bazirane na prirodnom estradiolu. Svi takvi napori nisu omogućili zadovoljavajuću razinu kontrole krvarenja - tek nedavno je to postalo moguće zahvaljujući drugačijoj inovativnoj kombinaciji hormona, s kojom su znanstvenici uspjeli postići da se i kontracepcijske pilule približe prirodi.

O čemu se zapravo radi?

Riječ je o novoj klasi kontracepcijskih pilula koje su bazirane na novoj supstanci - prirodnom estradiolu, koji je identičan hormonu koji proizvodi žensko tijelo. Nove tablete tako pružaju dobru kontrolu ciklusa i pouzdan kontracepcijski učinak, a istovremeno u sebi sadrže supstancu koja se u tijelu ponaša poput prirodnog ženskog hormona. To su prve pilule koje su uspjele iskombinirati kontracepcijsku sigurnost i prirodni estradiol.

U koordinaciji sa ženskim tijelom

Posebnost novih pilula je upravo specifična fluktuacija hormona koji prate potrebe ženskog tijela te se mijenjaju ovisno o danu ciklusa. Zato se kaže kako ove pilule imaju poseban režim doziranja koji je dizajniran u koordinaciji s ženskim tijelom. Nove tablete ženama pružaju mogućnost da se izaberu nove kontracepcijske opcije koje će najviše odgovarati njihovom načinu života. Odabir najbolje kontracepcijske metode za svaku ženu treba biti individualan i u dogovoru sa ginekologom.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.