Ulje crnog kima ima izuzetno blagotvorno djelovanje na kožu, a sve je popularnije zbog svog širokog spektra djelovanja - ublažava sitne "problemčiće" poput crvenila uzrokovanog urtikarijom i prištićima, ali i one malo veće poput psorijaze ili neurodermitisa. Svakako, bočica ulja crnog kima dobro je došla u kućnoj apoteci

primavera ulje crnog kimaUlje crnog kima (Nigella Sativa L.) ima niz prednosti jer sadrži više od 100 komponenti kao što su eterična ulja, elementi u tragovima, vitamini, enzimi. Sadrži više od 58% esencijalnih masnih kiselina uključujući omega 6 i omega 3. Kao biljka, crni kim je iz obitelji žabnjaka (Ranunculaceae). Jednogodišnja je biljka, visoka između 30 i 60 cm, sa stabljikom obraslom sitnim dlačicama i sjajnim zelenim listovima.

Njegova je ljekovitost poznata od davnina, ali je dugo vremena bila prilično zanemarena, sve dok suvremena isrtaživanja, posebice uglednih američkih i arapskih sveučilišta, nisu vratila crnom kimu zvjezdani status koji zaslužuje.  

Na hrvatskom tržištu ističe se Primaverino hladno prešano, certificirano organsko i 100% čisto bazno ulje crnog kima koje je iznimno popularno u Europi i SAD-u, a i sve traženije u Hrvatskoj. Njegova je djelotvornost dokazana u više od 200 istraživanja, provedenih tijekom zadnjih 50-ak godina, a posebno tjekom ovog desetljeća.

Ima vrlo široku primjenu - nanosi li se na kožu pomaže kod psorijaze, ekcema, kožnih gljivica, neurodermitisa, akni i upala sinusa. Moguće ga je koristiti i oralno i tada je učinkovita pomoć kod bronhitisa, astme, upale pluća, bolova u želucu, šećerne bolesti te visokog krvnog tlaka.

Primavera Premium ulje crnog kima potražite u boljim trgovinama zdrave hrane, ljekarnama i bio&bio trgovinama.

Cijena : 139 kn, 100 ml

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.